Print

Pai med potetbunn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen vurderinger

Du trenger en rund paiform, ca 24cm i diameter

Ovn temperatur 180°

Ingredienser

Skaler

1 kilo melne poteter

250g bacon i terninger

2 purre i skiver

2 hvitløksfedd, finhakket

1 beger crème fraîche

4  egg

150g revet ost

salt, pepper og olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene til møre (gjerne med skallet på), hell av kokevannet og la potetene avkjøle noe.
  2. Stek bacon i en stekepanne mens potetene koker.
  3. Tilsett purre og hvitløk og stek videre på svak varme til purren er mør. Krydre med salt og pepper. Sett til side.
  4. Bland crème fraîche med egg og rør inn osten. Ha oppi litt salt og pepper.
  5. Ha potetene i formen og press de ned med undersiden av et glass. Potetene skal danne et tett lag på bunnen og siden av kakeformen.
  6. Pai med potetbunn
  7. Fordel bacon-blandingen jevnt over bunnen av paien.
  8. Hell eggeblandingen over. Bruk gjerne en skje til å dytte litt av osten ned i paien.
  9. Pai med potetbunn
  10. Sett paien i varm oven og stek i ca. 45  minutter. Paien er ferdig når fyllet kjennes fast når du trykker den lett på toppen. Du vil dessuten også se fyllet har hevet seg noe (den synker gjerne sammen mens den avkjøles) og har fått fin farge på toppen.

Notes

La gjerne paien hvile 10-15 minutter i formen før du legger den over på en serveringstallerken.

La den gjerne avkjøle i ytterlig 10-15 mimutter før servering.

Paien smaker best varm eller lunken, gjerne med en enkel salat som tilbehør.

Oppbevar ev. rester kjølig og ta gjerne med i matpakka dagen etter. Paien kan varmes opp igjen i ovn, airfryer eller mikrobølge.

Translate »