Print

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen vurderinger

Lager 4-6 porsjoner

Ingredienser

Skaler

1 kg små kokefaste el. melne poteter 

Olje, smør el. margarin til steking 

56 hvitløksfedd, skrelt og knust 

1 hvitløksfedd, finhakket  

12 friske rosmarinkvister 

1 ss finhakket rosmarin 

Flaksalt 

Fremgangsmåte

  1. Skyll eller vask potetene og kok dem nesten møre i godt saltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre. 
  2. Ha litt olje, smeltet smør eller margarin i en panne slik at bunnen er dekket. Legg potetene, knuste hvitløksfedd og rosmarinkvistene i det varme fettet, og stek på middels varme i 10–15 minutter.  
  3. Vend potetene under steking slik at de får farge på alle sider. Pass på at hvitløken ikke brenner seg, reguler varmen ned om det er fare for det.  
  4. Ha i finhakket hvitløk på slutten av steketiden.   
  5. Server gjerne potetene rett fra pannen eller ha dem over i en bolle. Pynt med frisk rosmarin og strø over litt flaksalt før servering.  
Translate »