Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk

Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk

Jeg lager pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk som oftest fra bunnen av.

Det vil si, jeg begynner med å koke poteter for så å steke dem med rosmarin og hvitløk.

Men dette er også en fin måte å friske opp gårsdagens kokte poteter på. Hopp da over kokingen og gå rett til steking. Bare pass på at potetene er gjennomvarme når du serverer dem.  

Og skulle det friste å doble oppskriften, anbefaler jeg at du steker potetene i omganger (eller i 2 panner).

Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk

Oppskriften er hentet fra boken min POTETKOKEBOKA, en kjærlighetserklæring. Her finner du over 100 oppskrifter der poteten står i sentrum, så er du glad i poteter, er denne boken for deg!

Boken finner du i bokhandel over hele landet, eller bestill den direkte fra forlaget her. På forlagets sin side kan du også bla i boken, samt lese over 100 vurderinger fra andre som allerede har kjøpt boken. Og skulle du bo i utlandet, får du også kjøpt oversatte utgaver i Danmark, Polen og Tyskland.

Potetkokeboka

Vil du gjerne teste flere oppskrifter fra boken, kan du gjerne prøve deg på en av disse:


Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk


Print

Lager 4-6 porsjoner

Ingredienser

Skaler

1 kg små kokefaste el. melne poteter 

Olje, smør el. margarin til steking 

56 hvitløksfedd, skrelt og knust 

1 hvitløksfedd, finhakket  

12 friske rosmarinkvister 

1 ss finhakket rosmarin 

Flaksalt 

Fremgangsmåte

  1. Skyll eller vask potetene og kok dem nesten møre i godt saltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre. 
  2. Ha litt olje, smeltet smør eller margarin i en panne slik at bunnen er dekket. Legg potetene, knuste hvitløksfedd og rosmarinkvistene i det varme fettet, og stek på middels varme i 10–15 minutter.  
  3. Vend potetene under steking slik at de får farge på alle sider. Pass på at hvitløken ikke brenner seg, reguler varmen ned om det er fare for det.  
  4. Ha i finhakket hvitløk på slutten av steketiden.   
  5. Server gjerne potetene rett fra pannen eller ha dem over i en bolle. Pynt med frisk rosmarin og strø over litt flaksalt før servering.  
Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »