Jeg lager pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk som oftest fra bunnen av.
Det vil si, jeg begynner med å koke poteter for så å steke dem med rosmarin og hvitløk.
Men dette er også en fin måte å friske opp gårsdagens kokte poteter på. Hopp da over kokingen og gå rett til steking. Bare pass på at potetene er gjennomvarme når du serverer dem.
Og skulle det friste å doble oppskriften, anbefaler jeg at du steker potetene i omganger (eller i 2 panner).
Oppskriften er hentet fra boken min POTETKOKEBOKA, en kjærlighetserklæring. Her finner du over 100 oppskrifter der poteten står i sentrum, så er du glad i poteter, er denne boken for deg!
Boken finner du i bokhandel over hele landet, eller bestill den direkte fra forlaget her. På forlagets sin side kan du også bla i boken, samt lese over 100 vurderinger fra andre som allerede har kjøpt boken. Og skulle du bo i utlandet, får du også kjøpt oversatte utgaver i Danmark, Polen og Tyskland.
Vil du gjerne teste flere oppskrifter fra boken, kan du gjerne prøve deg på en av disse:
- brennende kjærlighet – potetmos med bacon
- fløtegratinerte Hasselbackpoteter fra Potetkokeboka
- krydderpoteter med spinat, egg og chili – din nye middagsfavoritt
- nydelige, dillstuede poteter
Pannestekte poteter med rosmarin og hvitløk
Lager 4-6 porsjoner
Ingredienser
1 kg små kokefaste el. melne poteter
Olje, smør el. margarin til steking
5–6 hvitløksfedd, skrelt og knust
1 hvitløksfedd, finhakket
1–2 friske rosmarinkvister
1 ss finhakket rosmarin
Flaksalt
Fremgangsmåte
- Skyll eller vask potetene og kok dem nesten møre i godt saltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.
- Ha litt olje, smeltet smør eller margarin i en panne slik at bunnen er dekket. Legg potetene, knuste hvitløksfedd og rosmarinkvistene i det varme fettet, og stek på middels varme i 10–15 minutter.
- Vend potetene under steking slik at de får farge på alle sider. Pass på at hvitløken ikke brenner seg, reguler varmen ned om det er fare for det.
- Ha i finhakket hvitløk på slutten av steketiden.
- Server gjerne potetene rett fra pannen eller ha dem over i en bolle. Pynt med frisk rosmarin og strø over litt flaksalt før servering.