Print

ELETFRI KLIPPEKRANS MED MARSIPAN

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredienser

  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts tørrgjær
  • 100 g smør eller margarin
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 egg
  • 50 g myktsmørellermargarin
  • 150 g marsipan
  • 1 egg til pensling
  • 50 g mandelskiver

Fremgangsmåte

Lag deigen.

Rør sammen hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær i en stor bolle (gjerne med lokk)

Smelt smør eller margarin i en kjele. Tilsett melk og vann.  Påse at blandingen er fingervarm. Pisk inn egget.

Hell melkeblandingen i melblandingen og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til og la den heve et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 2 timer. Sett deigen kjølig  til neste dag og opp til 4dager.

Lag marsipanfyllet. Smelt smør/margarin og marsipan i en kjele mens du rører. La det avkjøle.

Ha den kalde deigen over på en melet arbeidsflate. Rull den ut til en firkant på cirka 30x60cm. Fordel fyllet jevnt utover og rull sammen til en pølse fra langsiden

Flytt pølsen til en bakeplate dekket med bakepapir .Form den til en ring og klem skjøtet sammen. Bruk an saks eller kniv til å lage dype snitter i pølsen med 3-4 cm mellomrom. Pass på å ikke skjære helt gjennom. Legg skivene vekselvis ut til hver side.

Dekk til kransen og la den heve et lunt sted til dobbel størrelse, 1-1½time. Pensle med egg, dryss med skivede mandler og sett den i varm ovn. Stek i cirka 40 minutter til gyllenbrun og gjennomstekt.

La kransen avkjøle helt før du eventuelt pynter den med melisglasur.

Notes

For å lage melisglasur har du ca. 100g melis i en liten bolle. Rør inn 1-2 ss med vann eller melk til du har en passe tykk glasur.

Translate »