Print

Fløtegratinerte Hasselbackpoteter fra boken Potetkokeboka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen vurderinger

Porsjoner 

4–6 

Ovnstemperatur 

180 °C 

Ingredienser

1 kg kokefaste jevnstore, middelstore poteter 

2 ss olivenolje 

100 g bacon i terninger 

4 dl kremfløte 

1 sjalottløk, skrelt og delt i 2 

1 hvitløksfedd, finhakket 

4–5 grener frisk timian 

150 g revet ost – gjerne en blanding 

Salt og pepper 

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrubb potetene. Skjær potetene i skiver uten å skjære helt gjennom.  
  1. Bland potetene med olivenolje og krydre med litt salt og pepper.  
  1. Legg potetene i en ildfast form eller stekepanne (som tåler å stå i ovnen) med kuttsiden opp.  
  1. Fordel baconterninger blant potetene og sett formen i ovnen. Stek i 30 minutter. 
  1. Lag sausen mens potetene stekes. Kok opp kremfløten og ha oppi sjalottløk, hvitløk og timian. La det trekke over varme i 10–15 minutter til løken er myk.  
  1. Fisk ut timiankvistene og bruk en stavmikser til å kjøre sausen glatt. Rør inn osten og smak til med salt og pepper. 
  1. Hell sausen over potetene og sett tilbake i ovnen. Stek i 30 minutter eller til potetene er møre og sausen har tyknet.  
  1. Pynt gjerne med mer frisk timian før servering
  2. fløtegratinerte hasselbackpoteter

Notes

Har du småbiter av ost liggende i kjøleskapet er disse ypperlig å bruke i denne oppskriften.

Riv og bland det du har av ost for nye og spennende smakskombinasjoner.

Vil du lage en vegetarvariant kan du sløyfe bacon i oppskriften. 

Translate »