Ovn 250 °C/200 °C
En ildfast gryte eller form med lokk som rommer ca. 4 liter
600 g hvetemel
¼ ts tørrgjær
1 ss flaksalt
5 dl kaldt vann
Rør sammen hvetemel, flaksalt og tørrgjær i en stor bolle (gjerne med lokk). Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til med lokk eller folie, og la den heve på kjøkkenbenken i 8–20 timer.
Ha deigen over på et stykke bakepapir strødd med mel. Brett deigen innover mot midten noen ganger. Dryss med mel om den er veldig klissete. Legg deigen med brettsiden ned og dekk den til igjen.
[gallery size="full" columns="2" ids="31892,31891"]Sett den tomme gryta (med lokk) i ovnen etter en og en halv time med heving og sett ovnen på 250 °C.
Ta gryta ut av ovnen etter en halvtime. Lemp deigen i gryta, sett på lokket og sett i ovnen. Stek i 30 minutter, ta av lokket, sett temperaturen på 220 °C og stek i 15 minutter til.
Løft brødet ut av gryta og la den avkjøle på rist.