Eltefritt brød – grunnoppskrift

eltefritt brød

Eltefritt brød – grunnoppskrift – oppskriften du skal bruke om du ønsker å komme i gang med eltefri bakst og oppskriften jeg kommer tilbake til gang på gang.

Dette er det aller første eltefrie brødet jeg lagde etter oppskriften til Jim Lahey (han som satte eltefritt brød på kartet for ordentlig). Det er ikke annet å si at dette er loff – eller lyst brød om du vil.

Er du helt ny til eltefri baking vil jeg absolutt anbefale deg å begynne med denne oppskriften. Du vil få en følelse for hvordan teknikken fungerer. Du vil også få en aha- opplevels når du løfter lokket på ditt aller første eltefritt brød. Så skal du bare se at du blir hekta på eltefri bakst, du også! 

eltefritt brød grunnoppskrift

Jeg har skrevet 2 bøker med eltefri bakst som tema, og det er denne jeg anbefaler om du vil dykke ned i den eltefrie verden. Her finner du oppskrifter på både brød og søt gjærbakst laget med den eltefrie teknikken.

Klikk her for å lese mer om boken og over 160 anmeldelser av de som har kjøpt boken.

Siden vi er blitt så mange som baker eltefritt, har jeg også opprettet en egen Facebook gruppe. Der er vi allerede nesten 10’000 medlemmer, men det er alltid plass for flere! For å bli med, klikk her.

eltefri bakst

Lurer du å hva fordelene er med eltefri bakst, les gjerne dette innlegget som jeg har skrevet.

Og så håper jeg at du også snart blir en del av den eltefrie gjengen!

ELTEFRITT BRØD – GRUNNOPPSKRIFT

Print

OPPSKRIFT OG FREMGANGSMÅTE

Ovn 250 °C/200 °C 

En ildfast gryte eller form med lokk som rommer ca. 4 liter 

Ingredienser

Skaler

600 g hvetemel 

¼ ts tørrgjær 

1 ss flaksalt 

5 dl kaldt vann 

Fremgangsmåte

Rør sammen hvetemel, flaksalt og tørrgjær i en stor bolle (gjerne med lokk). Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen til med lokk eller folie, og la den heve på kjøkkenbenken i 8–20 timer. 

Ha deigen over på et stykke bakepapir strødd med mel. Brett deigen innover mot midten noen ganger. Dryss med mel om den er veldig klissete. Legg deigen med brettsiden ned og dekk den til igjen.

Sett den tomme gryta (med lokk) i ovnen etter en og en halv time med heving og sett ovnen på 250 °C. 

Ta gryta ut av ovnen etter en halvtime. Lemp deigen i gryta, sett på lokket og sett i ovnen. Stek i 30 minutter, ta av lokket, sett temperaturen på 220 °C og stek i 15 minutter til. 

Løft brødet ut av gryta og la den avkjøle på rist. 

Eltefritt brød - grunnoppskrift

La brødet avkjøle helt før du skjærer i den.

Skal jeg fryse brødet, liker jeg å skjære hele brødet i skiver før jeg fryser den. Da kan jeg hente ut akkurat så mange skiver jeg trenger. Skivene legger jeg i brødristeren for å tine de raskt.

Så er det bare å kose seg med hjemmebakt brød!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »