Ovnstemperatur 180°C
En form ca. 20 x 25 cm kledd med bakepapir
220 g smør
200 g mørk sjokolade (jeg bruker Dronningens kokesjokolade)
2 ss kakao
1 ts pulverkaffe (valgfritt)
150 g sukker
150 g brun sukker (farin)
3 egg (størrelse M/L)
1/2 ts vaniljeekstrakt (se oppskrift her)
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
Del smøret opp i like store biter og smelt over middels varme.Når smøret har smeltet vil den gå over i neste fase der den vil skumme og boble (vannet i smøret koker). Det kan hende at det spruter litt også.Så går smøret over i neste fase hvor skummet legger seg og smøret begynner å bli brunt. Her er det viktig at du rører av og til slik at smøret blir jevnt brunt. Smøret vil dufte nøtteaktig.
Hell det brune smøret over sjokoladen og rør sammen til en glatt røre. La det avkjøle noe.