Print

De beste brownies – med brunet smør

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen vurderinger

Ovnstemperatur 180°C

En form ca. 20 x 25 cm kledd med bakepapir

Ingredienser

Skaler

220 g smør

200 g mørk sjokolade (jeg bruker Dronningens kokesjokolade)

2 ss kakao

1 ts pulverkaffe (valgfritt)

150 g sukker

150 g brun sukker (farin)

3 egg (størrelse M/L)

1/2 ts vaniljeekstrakt (se oppskrift her)

120 g hvetemel

1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

De beste brownies - med brunet smør

 

  1. Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den oppi en bolle som tåler høy varme sammen med siktet kakao og pulverkaffe om du bruker. 
  2. Del smøret opp i like store biter og smelt over middels varme.Når smøret har smeltet vil den gå over i neste fase der den vil skumme og boble (vannet i smøret koker). Det kan hende at det spruter litt også.Så går smøret over i neste fase hvor skummet legger seg og smøret begynner å bli brunt. Her er det viktig at du rører av og til slik at smøret blir jevnt brunt. Smøret vil dufte nøtteaktig.

  3. Hell det brune smøret over sjokoladen og rør sammen til en glatt røre. La det avkjøle noe.

  4. Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt (om du bruker) oppi en bolle og pisk til en tykk eggedosis.                          
  5. Hell den nå litt avkjølte sjokoladeblandingen oppi eggedosisen mens du pisker.                                                   
  6. Sikt hvetemel og bakepulver inn i røren og bruk en slikkepott eller skje til å brette den inn i røren. Pass på å ikke røre for mye.                                                                                                                                                          
  7. Hell røren oppi formen og fordel det jevnt utover.                                                                                                       
  8. Sett formen i varm ovn og stek i 35 – 45  minutter.                                                                                                              
  9. Test gjerne med en kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. Pinnen skal være ren når du drar den ut.            
  10. Brownies vil synke litt sammen under avkjøling, det er helt normalt.                                                                       
  11. La den avkjøle helt før du skjærer den opp i ruter.  
Translate »