Print

HELSPRØ KYLLINGSALAT

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen vurderinger

Ingredienser

Skaler

Til salaten

600g kyllingfilet

1 egg

100g panko brødsmuler

1 ts salt

½ ts pepper

1 ts løkpulver

1 ts paprikapulver

500g hvetemel

100g crispysalat

12 gulrøtter, i fine skiver

34reddiker, i fine skiver

1 agurk, i biter

2 selleristenger, i fine skiver

100g sukkererter, i biter

200g cherrytomater, delt i to eller fire

Til dressingen:

½ dl dijonsennep

½ dl yoghurt (eller rømme)

1 stor ss honning

2 ss olivenolje

saften av ½ sitron

salt og pepper

Fremgangsmåte

1.Skjær kyllingfiletene i litt store terninger. Pisk sammen egget med en gaffel og ha i littsalt og pepper. Ha brødsmuler i en flat skål og rør inn salt, pepper, løkpulver og paprika. Ha hvetemelet i en flat skål og rør inn litt salt og pepper.

2. Vend kyllingbitene i hvetemelet. Rist av overflødig mel og dypp bitene i egget.Vend kyllingbitene deretter i brødsmulene. Stek i en blanding av smør og olje til gylne og gjennomstekte. Sett til side.

3. Lag dressingen. Bland sammen sennep, yoghurt, honning og olivenolje og smak tilmed sitronsaft, salt og pepper.

4. Bland sammen grønnsakene til salaten og legg dem pent på et fat eller i en salatbolle. Skjær litt store kyllingbiter i to og fordel dem i salaten. Får du ikke plass til alle kyllingbitene, kan resten serveres i en bolle ved siden av.

5.Server salaten med dressing ved siden av og eventuelle kyllingbiter du ikke fikk plass til i salaten.

Notes

Tips: Salaten smaker spesielt godt om kyllingen fortsatt er lunken ved servering

Translate »