Til salaten
600g kyllingfilet
1 egg
100g panko brødsmuler
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts løkpulver
1 ts paprikapulver
500g hvetemel
100g crispysalat
1–2 gulrøtter, i fine skiver
3–4reddiker, i fine skiver
1 agurk, i biter
2 selleristenger, i fine skiver
100g sukkererter, i biter
200g cherrytomater, delt i to eller fire
Til dressingen:
½ dl dijonsennep
½ dl yoghurt (eller rømme)
1 stor ss honning
2 ss olivenolje
saften av ½ sitron
salt og pepper
1.Skjær kyllingfiletene i litt store terninger. Pisk sammen egget med en gaffel og ha i littsalt og pepper. Ha brødsmuler i en flat skål og rør inn salt, pepper, løkpulver og paprika. Ha hvetemelet i en flat skål og rør inn litt salt og pepper.
2. Vend kyllingbitene i hvetemelet. Rist av overflødig mel og dypp bitene i egget.Vend kyllingbitene deretter i brødsmulene. Stek i en blanding av smør og olje til gylne og gjennomstekte. Sett til side.
3. Lag dressingen. Bland sammen sennep, yoghurt, honning og olivenolje og smak tilmed sitronsaft, salt og pepper.
4. Bland sammen grønnsakene til salaten og legg dem pent på et fat eller i en salatbolle. Skjær litt store kyllingbiter i to og fordel dem i salaten. Får du ikke plass til alle kyllingbitene, kan resten serveres i en bolle ved siden av.
5.Server salaten med dressing ved siden av og eventuelle kyllingbiter du ikke fikk plass til i salaten.
Tips: Salaten smaker spesielt godt om kyllingen fortsatt er lunken ved servering
Find it online: https://matpaabordet.no/2024/09/24/helspro-kyllingsalat/