Helsprø kyllingsalat er mitt forsøk på å oversette «fried chicken salad«.
Ideen er at alle (eller de fleste) liker sprøstekt kylling, så hvorfor ikke kombinere det med en salat?
Jeg har valgt litt robuste grønnsaker til denne salaten – gulrøtter, reddik og så videre som motpart til litt større biter med sprøstekt kylling.
Kyllingen har jeg skåret i biter før panering. Om du ønsker å gjøre det litt mer lettvint, kan du panere hele kyllingfileten og skjære den i biter etterpå. Det blir bare litt mindre sprøstekt skorpe per kyllingbit. Og alle vet at det er den beste delen…
Oppskriften er hentet ut fra den nye boken min Skikkelig gode salater som du finner i bokhandel over hele landet. Det er også mulig å bestille den direkte fra forlaget ved å klikke her. Hos forlaget vil du også kunne bla i boken og lese mange kundeanmeldelser.
Glad i salater? Du finner også mange salatoppskrifter på bloggen. Ta en titt på disse for eksempel:
- marinert tomatsalat med mozzarella
- nudelsalat med grønnsaker og en asiatisk dressing
- enkel pastasalat med laks, grønnsaker og yoghurtdressing
Frister det å lage helsprø kyllingsalat (jeg må anta at det er derfor du er her…) så følger oppskriften her.
PrintHELSPRØ KYLLINGSALAT
Ingredienser
Til salaten
600g kyllingfilet
1 egg
100g panko brødsmuler
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts løkpulver
1 ts paprikapulver
500g hvetemel
100g crispysalat
1–2 gulrøtter, i fine skiver
3–4reddiker, i fine skiver
1 agurk, i biter
2 selleristenger, i fine skiver
100g sukkererter, i biter
200g cherrytomater, delt i to eller fire
Til dressingen:
½ dl dijonsennep
½ dl yoghurt (eller rømme)
1 stor ss honning
2 ss olivenolje
saften av ½ sitron
salt og pepper
Fremgangsmåte
1.Skjær kyllingfiletene i litt store terninger. Pisk sammen egget med en gaffel og ha i littsalt og pepper. Ha brødsmuler i en flat skål og rør inn salt, pepper, løkpulver og paprika. Ha hvetemelet i en flat skål og rør inn litt salt og pepper.
2. Vend kyllingbitene i hvetemelet. Rist av overflødig mel og dypp bitene i egget.Vend kyllingbitene deretter i brødsmulene. Stek i en blanding av smør og olje til gylne og gjennomstekte. Sett til side.
3. Lag dressingen. Bland sammen sennep, yoghurt, honning og olivenolje og smak tilmed sitronsaft, salt og pepper.
4. Bland sammen grønnsakene til salaten og legg dem pent på et fat eller i en salatbolle. Skjær litt store kyllingbiter i to og fordel dem i salaten. Får du ikke plass til alle kyllingbitene, kan resten serveres i en bolle ved siden av.
5.Server salaten med dressing ved siden av og eventuelle kyllingbiter du ikke fikk plass til i salaten.
Notes
Tips: Salaten smaker spesielt godt om kyllingen fortsatt er lunken ved servering