HELSPRØ KYLLINGSALAT

Helsprø kyllingsalat

Helsprø kyllingsalat er mitt forsøk på å oversette «fried chicken salad«.

Ideen er at alle (eller de fleste) liker sprøstekt kylling, så hvorfor ikke kombinere det med en salat?

Jeg har valgt litt robuste grønnsaker til denne salaten – gulrøtter, reddik og så videre som motpart til litt større biter med sprøstekt kylling.

Kyllingen har jeg skåret i biter før panering. Om du ønsker å gjøre det litt mer lettvint, kan du panere hele kyllingfileten og skjære den i biter etterpå. Det blir bare litt mindre sprøstekt skorpe per kyllingbit. Og alle vet at det er den beste delen…

Oppskriften er hentet ut fra den nye boken min Skikkelig gode salater som du finner i bokhandel over hele landet. Det er også mulig å bestille den direkte fra forlaget ved å klikke her. Hos forlaget vil du også kunne bla i boken og lese mange kundeanmeldelser.

SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater? Du finner også mange salatoppskrifter på bloggen. Ta en titt på disse for eksempel:

Frister det å lage helsprø kyllingsalat (jeg må anta at det er derfor du er her…) så følger oppskriften her.

Print

HELSPRØ KYLLINGSALAT

Ingredienser

Skaler

Til salaten

600g kyllingfilet

1 egg

100g panko brødsmuler

1 ts salt

½ ts pepper

1 ts løkpulver

1 ts paprikapulver

500g hvetemel

100g crispysalat

12 gulrøtter, i fine skiver

34reddiker, i fine skiver

1 agurk, i biter

2 selleristenger, i fine skiver

100g sukkererter, i biter

200g cherrytomater, delt i to eller fire

Til dressingen:

½ dl dijonsennep

½ dl yoghurt (eller rømme)

1 stor ss honning

2 ss olivenolje

saften av ½ sitron

salt og pepper

Fremgangsmåte

1.Skjær kyllingfiletene i litt store terninger. Pisk sammen egget med en gaffel og ha i littsalt og pepper. Ha brødsmuler i en flat skål og rør inn salt, pepper, løkpulver og paprika. Ha hvetemelet i en flat skål og rør inn litt salt og pepper.

2. Vend kyllingbitene i hvetemelet. Rist av overflødig mel og dypp bitene i egget.Vend kyllingbitene deretter i brødsmulene. Stek i en blanding av smør og olje til gylne og gjennomstekte. Sett til side.

3. Lag dressingen. Bland sammen sennep, yoghurt, honning og olivenolje og smak tilmed sitronsaft, salt og pepper.

4. Bland sammen grønnsakene til salaten og legg dem pent på et fat eller i en salatbolle. Skjær litt store kyllingbiter i to og fordel dem i salaten. Får du ikke plass til alle kyllingbitene, kan resten serveres i en bolle ved siden av.

5.Server salaten med dressing ved siden av og eventuelle kyllingbiter du ikke fikk plass til i salaten.

Notes

Tips: Salaten smaker spesielt godt om kyllingen fortsatt er lunken ved servering

Helsprø kyllingsalat
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »