Print

KEISERENS ROSENKÅLSALAT

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen vurderinger

4-6 porsjoner

Ingredienser

400 g rosenkål 

100 g bacon 

3–4 skiver daggammelt brød 

Dressing: 

2 ½ dl majones 

1 ts dijonsennep 

1–2 ts Worcestershiresaus 

½ hvitløkfedd, finrevet 

50 g parmesanost, finrevet 

½ sitron 

Salt og pepper 

Fremgangsmåte

  1. Skjær av brune rotender fra rosenkålen og fjern brune eller gule blader.  
  2. Skjær rosenkålen i så tynne skiver som du klarer.  
  3. Bland deretter rosenkålen med hendene, slik at skivene brytes opp.  
  4. Stek baconet sprøtt i pannen. Sett til side. La baconfettet være igjen i stekepannen.  
  5. Skjær brødet i mindre terninger og ha dem oppi stekepannen. Tilsett olivenolje om det ikke er nok fett fra baconet, og stek på middels varme til brødterningene er sprø og har fått litt farge. Sett til side. 
  6. Bland sammen majones, sennep, 1 ts Worcestershiresaus, hvitløk og parmesanost til dressingen. Smak til med sitronsaft, eventuelt mer Worcestershiresaus, salt og pepper.  
  7. Vend rosenkålen i dressingen. 
  8. Ha rosenkålsalaten på et fat og topp med krutonger og sprøstekt bacon.  

Keiserens rosenkålsalat

Notes

Tips: Har du en airfryer, kan du steke bacon i den. Ha deretter oppi brødterninger og stek til krutonger. Vil du gjøre et mer komplett måltid av salaten, kan du gjerne tilsette biter av grillet kylling også.  

Translate »