KEISERENS ROSENKÅLSALAT

Keiserens rosenkålsalat

Keiserens rosenkålsalat

Jeg har ikke alltid vært tilhenger av rosenkål. Sånn, nå er det sagt. Men som med andre råvarer, så avhenger det av måten du tilbereder det på om det blir et elsk- eller hatforhold.

Jeg har ikke sansen for kokt eller dampet rosenkål, for eksempel. Steker du den derimot, får du frem den gode kål- og litt nøtteaktige smaken. Og serverer du den rå, som her, får du frem en frisk kålsmak uten så mye bitterhet.

Men rå rosenkål krever sin plass i en salat, og av den grunn er det ikke tilsatt mye annet i denne. Den krever også en solid dressing, og jeg har derfor landet på en cæsardressing (og dermed navnet keiserens rosenkålsalat – fiffig, ikke sant?

Krutonger og sprøstekt bacon bidrar med både smak og krønsj, og gjør salaten litt mer interessant. Jeg anbefaler å bruke begge deler, men om du vil så kan bacon sløyfes. Til nød … 

Oppskriften er forresten hentet fra minn nyeste bok Skikkelig gode salater, der du finner oppskrifter på salater som du kan lage året rundt. Er du litt mer nysgjerrig kan du lese mer om boken her.

SKIKKELIG GODE SALATER

Boken finner du i bokhandelen, eller du kan bestille den direkte fra forlaget her.

Print

KEISERENS ROSENKÅLSALAT

4-6 porsjoner

Ingredienser

400 g rosenkål 

100 g bacon 

3–4 skiver daggammelt brød 

Dressing: 

2 ½ dl majones 

1 ts dijonsennep 

1–2 ts Worcestershiresaus 

½ hvitløkfedd, finrevet 

50 g parmesanost, finrevet 

½ sitron 

Salt og pepper 

Fremgangsmåte

  1. Skjær av brune rotender fra rosenkålen og fjern brune eller gule blader.  
  2. Skjær rosenkålen i så tynne skiver som du klarer.  
  3. Bland deretter rosenkålen med hendene, slik at skivene brytes opp.  
  4. Stek baconet sprøtt i pannen. Sett til side. La baconfettet være igjen i stekepannen.  
  5. Skjær brødet i mindre terninger og ha dem oppi stekepannen. Tilsett olivenolje om det ikke er nok fett fra baconet, og stek på middels varme til brødterningene er sprø og har fått litt farge. Sett til side. 
  6. Bland sammen majones, sennep, 1 ts Worcestershiresaus, hvitløk og parmesanost til dressingen. Smak til med sitronsaft, eventuelt mer Worcestershiresaus, salt og pepper.  
  7. Vend rosenkålen i dressingen. 
  8. Ha rosenkålsalaten på et fat og topp med krutonger og sprøstekt bacon.  

Keiserens rosenkålsalat

Notes

Tips: Har du en airfryer, kan du steke bacon i den. Ha deretter oppi brødterninger og stek til krutonger. Vil du gjøre et mer komplett måltid av salaten, kan du gjerne tilsette biter av grillet kylling også.  

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »