Print

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Ingen vurderinger

4-6 porsjoner

Ingredienser

Skaler

150 g quinoa 

23 gulrøtter, i skiver 

500 g beter (gjerne en miks), i båter 

12 ss olivenolje 

150 g grønnkål, i strimler 

salt og pepper 

Dressing: 

2 ss tahini 

4 ss appelsinjuice 

4 ss mild olivenolje 

1 ss honning 

salt og pepper 

Fremgangsmåte

  1. Kok quinoa i henhold til pakkens anvisning. Sett til side og la den avkjøles.  
  2. Bland gulrøtter og beter med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene på et stekebrett, sett i forvarmet ovn (220 °C) og stek i 15–20 minutter eller til de er møre. La dem avkjøles.  
  3. Ha grønnkålen i en bolle og masser godt med hendene. Dette bryter ned strukturen og gjør den lettere fordøyelig. Du vil se at volumet minker og at grønnkålen får en mer intens grønnfarge.  
  4. Lag dressingen. Bland sammen ingrediensene og smak til med salt og pepper.  
  5. Bland grønnkålen med quinoa. Hell over dressingen og bland godt, gjerne med hendene.  
  6. Vend gulrøtter og beter forsiktig inn i salaten og smak til med mer salt og pepper om nødvendig.  
  7. Legg salaten over på et fat før servering.
Translate »