OVNSBAKT BETE- OG GULROTSALAT MED QUINOA OG KÅL

Ovnsbakt bete- og gulrotsalat med quinoa og kål

Ovnsbakt bete- og gulrotsalat med quinoa og kål

Mmm … det er noe eget med smaken av ovnsbakte beter. Og gulrøtter, for den saks skyld. Det er noe jordaktig over det hele – det formelig smaker sunt.

Quinoa synes jeg passer utmerket til denne salaten, men bytt gjerne ut med havreris eller perlespelt om du ikke finner quinoa i butikken din. Bulgur er også et greit alternativ.

Om du ikke er kjent med tahini, så er det i prinsippet sesamfrø-smør. Du kan lage tahini enkelt selv (se oppskriften her) eller kjøpe den. Personlig liker jeg hjemmelaget best, den smaker mindre beskt.

Bruk den når du skal lage hummus, eller smør deg en skive med den. Den holder seg i evigheter om du oppbevarer den riktig, men du finner nok fort måter å spise den opp på. 

Ovnsbakt bete- og gulrotsalat med quinoa og kål

Salaten er en av 100 oppskrifter som du finner i den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER. Her finner du salater som passer til alle årstider og til alle anledninger om du ønsker en enkel salat til matpakka eller en festsalat.

Boken finner du i bokhandel over hele landet, eller du kan bestille den direkte fra forlaget. På forlagets sin side kan du også bla i boken i tillegg til å lese vurderinger fra de som har kjøpt boken allerede. Klikk her.

SKIKKELIG GODE SALATER

Ovnsbakt bete- og gulrotsalat med quinoa og kål


Print

4-6 porsjoner

Ingredienser

Skaler

150 g quinoa 

23 gulrøtter, i skiver 

500 g beter (gjerne en miks), i båter 

12 ss olivenolje 

150 g grønnkål, i strimler 

salt og pepper 

Dressing: 

2 ss tahini 

4 ss appelsinjuice 

4 ss mild olivenolje 

1 ss honning 

salt og pepper 

Fremgangsmåte

  1. Kok quinoa i henhold til pakkens anvisning. Sett til side og la den avkjøles.  
  2. Bland gulrøtter og beter med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene på et stekebrett, sett i forvarmet ovn (220 °C) og stek i 15–20 minutter eller til de er møre. La dem avkjøles.  
  3. Ha grønnkålen i en bolle og masser godt med hendene. Dette bryter ned strukturen og gjør den lettere fordøyelig. Du vil se at volumet minker og at grønnkålen får en mer intens grønnfarge.  
  4. Lag dressingen. Bland sammen ingrediensene og smak til med salt og pepper.  
  5. Bland grønnkålen med quinoa. Hell over dressingen og bland godt, gjerne med hendene.  
  6. Vend gulrøtter og beter forsiktig inn i salaten og smak til med mer salt og pepper om nødvendig.  
  7. Legg salaten over på et fat før servering.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »