Om meg/kontakt

ina-janine johnsen
bilde Nadin Martinuzzi / rundt bordet

Jeg heter Ina-Janine Johnsen og jeg elsker å lage mat!


Jeg er født i Tyskland og har bodd i Canada, USA, Sveits og Storbrittania, men de siste 20 årene har familien bodd her i Norge. Jeg er utdannet interiørarkitekt og har jobbet i Sveits og Norge innen hotell- og restaurantdesign som prosjektleder. Jeg har også jobbet innen privatinnredning, og flere av mine prosjekter har vært publisert i norske og internasjonale magasiner.

Mens vi bodde i London studerte jeg ved Leiths School of Food and Wine og min lidenskap for matlaging ble virkelig vekket til live. I 2009 startet jeg bloggen Mat på Bordet for å dokumentere for meg selv hva jeg lagde på kjøkkenet. Over årene har bloggen utviklet seg fra et personlig hobbyprosjekt til en heltidsjobb. Jeg har vært heldig og  fått jobbe med mange dyktige matentusiaster i Norge – fra matskribenter, fotografer, stylister, journalister, kokker, forlag og produsenter og har kommet i kontakt med mange andre flinke matbloggere.

For å samle matbloggere på et sted, startet  derfor Ina Shelby (Kjøkkentjeneste) og jeg bloggen Matbloggsentralen i 2012. Matbloggsentralen var en paraply blogg for skandinaviske matbloggere, der vi samlet over 700 matblogger som medlemmer. Her hadde vi alle en felles interesse for å lære av hverandre og bli bedre matbloggere.

Jeg har vært fast skribent for det eminente matmagsinet NORD, vært gjesteskribent for A-magasinet og påtok meg skrive- og bildeoppdrag for andre matpublikasjoner. Jeg jobber også sammen med ulike matprodusenter og utvikler relevante oppskrifter og serier for dem.

Jeg har til dags dato skrevet 6 kokebøker (klikk her for info). Alle bestelgere. Flere av bøkene mine er oversatt og du finner de tilgjengelig i Finland, Danmark, Tyskland og Polen.

Mat på Bordet er hjertet i alt det jeg gjør og jeg er glad for at du er her på besøk. Forhåpentligvis finner du inspirasjon og jeg håper at noen av rettene her på bloggen finner veien inn på ditt kjøkken.

Følg bloggen gjerne via Facebook og ta gjerne en titt på min Instagram profil.

Er du fan av eltefri bakst kan du gjerne bli med i den facebook gruppen eltefri bakst, der vi er over 10’000 glade eltefrie bakere.

For kommersielle samarbeid, intervjuer eller andre henvendelser, ta kontakt med meg på [email protected] eller på 416 245 73.

En hjertesak

Sommeren 2022 oppdaget jeg en kul i brystet og fikk påvist brystkreft.

Jeg har vært åpen om dette i mine kanaler og ser at det har gitt meg og andre stor verdi av å fortelle åpenhjertig om sykdommen. I løpet av min behandling startet jeg en konversasjon om maten som tilbys på sykehus som fikk stor engasjement. Mat på sykehus er en kompleks sak, og ikke noe jeg alene kan fiske. Men, det er det er verdt et forsøk, og forhåpentligvis med tid og stund skal jeg kunne engasjere meg mer i den saken.

En annen ting jeg er opptatt av er tidlig oppdagelse av brystkreft. Jeg har derfor samlet 11 fine damer slik at vi kan minne andre kvinner hver måned, på å sjekke brystene sine regelmessig. Sammen er vi sterke, og sammen rekker vi ut til nesten 1’000’000 følgere. Les gjerne mer om prosjektet her.

ina

BØKENE MINE

Mat på Bordet, fra morgen til kveld

2014

Ønsker du å bla i boka kan du gjøre det her.

Ønsker du å kjøpe boken til redusert pris og levert fraktfritt kan du gjøre det her.

Omtale av boken finner du her.

Eltefritt brød og himmelske kaker

2013

Ønsker du å bla i boka kan du gjøre det her.

Ønsker du å kjøpe boken til redusert pris og levert fraktfritt, kan du gjøre det her.

Omtale av boken finner du her.

Mat på bordet hver dag

2017

Ønsker du å bla i boken kan du gjøre det her. 

Ønsker du å kjøpe boken til redusert pris og levert fraktfritt, kan du gjøre det her.

Omtale av boken finner du her.

mat på bordet hver dag
I MEDIA
Årets matblogger 2014
Årets Matblogger, finalist
Allers, Bloggerens beste
29.09.2014
VG’s dom på høstens kokebøker
03.10.2014
Telemarksavisa
04.10.2014
Maison Mat & Vin
06.10.2014
Maison Mat & Vin
06.10.2014
Norsk Ukeblad
03.11.2014
Ukens Matblogger, VG
06.11.2014
Boligdrøm
Boligdrøm
17.11.2014
Ta kontakt

Skriv gjerne spørsmål om oppskrifter i kommentarfelltet på det aktuelle blogginnlegget – dermed kan andre lesere som kanskje lurer på det samme også få svar på spørsmål.

For kommersielle samarbeid, intervjuer eller andre henvendelser, ta kontakt med meg på [email protected]