Pizza med aubergin og oliven

Mmmm, ja, fredag i morgen og da er det pizza på menyen! Nå har jeg skrevet om  asparges pizza, spinat pizza og sopp pizza – på tide med aubergin pizza! Aubergin er bare digg! Litt kjøttete i konsistens – utrolig nydelig farge – og en veldig anvendelig grønnsak. På tide å sette den på pizzaen synes jeg da! Og siden auberginen skal grilles, steker vi like gjerne hele pizzaen på grillen – enda mer digg! Lurer du på hvordan du skal lage pizza på grill, ser du her.
Du trenger
pizza deig
oliven olje
1 fedd hvitløk, skrellt, presset
2 mellomstore auberginer, skjært i skiver på langs
ca. 150 g provolone raspet (har du ikke, bruk mozzarella og parmesan)
ca.20 olivner, grønne, uten sten, grovhakket
crema di carciofi (artisjokk krem)
en håndfull bladpersille, grovhakk bladene
Begynn med å grille auberginen. Bland hvitløk og olivenolje sammen. Pensle begge sider av aubergin skivene og legg på grillen. Grill til de er myke, 5-7 minutter pr. side. Ta de av grillen. Grov hakk auberginen og legg de på en tallerken. Bland evt. rester av olivenolje/hvitløksblandingen sammen med 2 ss artisjokk krem.
Rull ut deigen din – legg den på grillen, lukk lokket og la det grille en 3-5 minutters tid. Snu deigen. Bruk baksiden av en skje å smøre artisjokk kremen utover. Strø på auberginen og olivner. Strø på osten. Lukk lokket og grill videre en 5 minutters tid til osten er smeltet. Ta pizzaen av grillen, strø på persillen og kvern litt pepper over. Server! (og husk for all del å slå av grillen…:D)

Kommentarer

  • Reply ina 8. oktober 2010

    Takk, ja, den er virkelig god!!!!

  • Reply MATBLOGGEN 8. oktober 2010

    Så gott!! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »