Deilig minestronesuppe

Deilig minestronesuppe

Minestronesuppe er suppen for hele familien! Mettende, billig, varmende, full av gode smaker og i denne utgaven, med pølse!

Nevnte jeg at den var enkel å lage? Og at den kan fryses? Og at om du mangler en ingrediens eller to så kan du enten bruke fantasien og bruke noe annet eller bare sløyfe det? Jada, dette er suppen for alle!

Suppens base består av en klassisk kombinasjon av gulrøtter, løk, hvitløk og selleristang. I min minestrone variant bruker jeg også pølse, men dette kan sløyfes om du ønsker en vegetarisk variant. Så tilsettes kraft/buljong, tomater på boks og krydder. Suppen skal så småkoke litt før du tilsetter bønner og smaker til med salt og pepper.

Noen liker å koke pastaen direkte i suppen, jeg liker å koke det i en egen kjele og servere ved siden av suppen. Det er et personlig valg, men om du ikke skal spise hele suppen med en gang (dvs. fryse resten, eller varme opp resten til neste dag) så skal du være obs på at pastaen sveller noe og kan fort bli litt slapp om den kokes med suppen.

Friske urter, nyrevet parmesanost og en liten brødbit til så er middagen komplett.

Deilig minestronesuppe

Deilig minestronesuppe – 6-8 porsjoner

  • olivenolje til steking
  • 250g salsiccia (italiensk pølse) eller lignende, i biter
  • 2-3 gulrøtter, i små terninger
  • 2 stenger stangseller, i små terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts tørket basilikum
  • 1 boks à 400g hakkede- eller cherrytomater
  • 1 liter grønnsaksbuljong eller -kraft (kan byttes ut med kyllingbuljong/-kraft)
  • 2 laurbærblad
  • 1 boks store hvite bønner
  • 1 boks røde bønner (salatbønner)
  • salt, pepper

til servering

  • finhakkede friske urter – basilikum eller persille for eksempel
  • nyrevet parmesanost
  • kokt pasta – makaroni eller lignende

Deilig minestronesuppe

Ha litt olivenolje i gryta som du skal koke suppen i og stek pølsebitene. De kan gjerne få litt farge under stekingen.

Slå ned varmen og ha opp i gulrøtter, løk, hvitløk og stangselleri. Stek på middelsvarme til løken begynner å bli myk. Dryss over tørket oregano og basilikum, rør sammen og la det steke litt videre.

Ha opp i tomater på boks, kraft/buljong og laurbærblad. La suppen koke opp, slå ned varmen og la det småkoke en 10 minutters tid. Kok pasta i en annen gryte imens.

Ha opp i bønner mot slutten av koketiden. Smak suppen til med salt og pepper.

Suppen er klar til servering. Ha litt pasta opp i suppeskåler og hell suppen over. Dryss med friske urter og nyrevet parmesan.

Deilig minestronesuppe

Håper det smaker!

Kommentarer

  1. Reply Camilla A. 23. mars 2017

    Denne suppa var knallgod! Både voksne og barn skrøt veldig av maten, og jeg kunne spart meg for å koke pastaen for seg, for her ble det dessverre ingen rester å fryse. Jeg har prøvd flere av middagsrettene dine, og det blir alltid bra resultat. I tillegg har jeg lyst å skryte av bildene dine, som alltid er lekkert komponert og lyssatt, og hvor maten er delikat presentert. Har slutta å lese kokebøker på senga, nå leser jeg bloggen din 🙂
    Ha en flott dag!

    • Reply Mat På Bordet 30. mars 2017

      Altså Camilla – dette var en av de fineste kommentarene på bloggen noensinne ❤️
      Tusen takk for den!
      Ha en flott dag du og!

  2. Reply Ukens oppskrifter - uke 2/2017 - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Minestronesuppe – en klassiker som metter. Godt på kalde januardager… […]

  3. Reply Marthe 15. januar 2017

    God søndagskveld!

    Sitter og søker gjennom bloggen din (som alltid på denne tida av uka) Finner masse inspirasjon til ukemenyen. På onsdag får jeg en gjeng venninner hit og da skal jeg teste denne suppen og rocky road-sjokoladekaken din:-) Tror det blir suksess! Takk for mengder med inspirasjon, du er skikkelig dyktig:-)

    Klem fra Marthe

    • Reply Mat På Bordet 16. januar 2017

      Å takk Marthe!!
      Hyggelig å høre at du liker og ikke minst bruker bloggen. Lykke til med venninne middagen – høres kjempegodt ut!

  4. Reply Kine 10. januar 2017

    Denne var helt fantastisk god. Nam

    • Reply Mat På Bordet 11. januar 2017

      Så hyggelig å høre Kine 🙂

  5. Reply Ingrid 5. januar 2017

    Småbarn som ikke liker grønnsaker, går det an raspe grønnsakene istedenfor i små biter?

    • Reply Mat På Bordet 6. januar 2017

      Det kan du Ingrid. Vær dog obs på at de fort blir overkokt og mister noe næring. Og bløte, slappe grønnsaker er ikke godt 🙂
      Om ikke barna liker grønnsaker vil jeg anbefale at du bruker en annen oppskrift der suppen kjøres glatt med stavmisker – da merker ikke barna at de spiser gode grønnsaker. Søk suppe på bloggen for oppskrifter. Lykke til!

  6. Reply Jonill 19. november 2016

    Denne var kjempegod.

    • Reply Mat På Bordet 29. november 2016

      Så ba at det smakte Jonill 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »