Minestrone er suppen for hele familien! Mettende, billig, varmende, full av gode smaker og i denne utgaven, med pølse!
Nevnte jeg at den var enkel å lage? Og at den kan fryses? Og at om du mangler en ingrediens eller to så kan du enten bruke fantasien og bruke noe annet eller bare sløyfe det? Jada, dette er suppen for alle!
Suppens base består av en klassisk kombinasjon av gulrøtter, løk, hvitløk og selleristang. I min variant bruker jeg også pølse, men dette kan sløyfes om du ønsker en vegetarisk variant. Så tilsettes kraft/buljong, tomater på boks og krydder. Suppen skal så småkoke litt før du tilsetter bønner og smaker til med salt og pepper.
Noen liker å koke pastaen direkte i suppen, jeg liker å koke det i en egen kjele og servere ved siden av suppen. Det er et personlig valg, men om du ikke skal spise hele suppen med en gang (dvs. fryse resten, eller varme opp resten til neste dag) så skal du være obs på at pastaen sveller noe og kan fort bli litt slapp om den kokes med suppen.
Friske urter, nyrevet parmesanost og en liten brødbit til så er middagen komplett.
Ser ikke dette digg ut da?
Er du glad i supper har jeg mange gode oppskrifter på bloggen. Ta en titt på disse for eksempel:
- tomatsuppe med mascarpone
- enkel ertesuppe med mynte
- deilig minestronesuppe
- kremet fiskesuppe
- spicy gulrotsuppe med kokosmelk
- søtpotet suppe med linser
- karrisuppe på 10 minutter
Helt nydelig suppe!!! Wow, så enkel og så god på smakTakk
Takk for oppskriften, denne er en favoritt hos oss
Så hyggelig å høre Hege!
Hei!
Dette er min favorittsuppe! Jeg lager den uten kjøtt, og har opp i chilliflak.
Den blir helt nydelig.
Så hyggelig å høre at det smakte Therese!
Takk for tilbakemelding 🙂
ina
Laget denne i dag, med Chorizo.
Veldig godt!
Å nam – litt spicy chorizo må ha vært godt i ja!
Dette så veldig godt ut!
Salatbønner: Er de det samme som kidneybønner? De så veldig like ut på boksen!
Hei Julie
Det kan se sånn ut. Men salatbønne er jo ikke en type bønne – ta en titt på innholdsfortegnelsen, der står det sikkert hvilke type bønne det er opp i. 🙂
Hmm… Det står jo salatbønner i din egen oppskrift over… Jeg stusset også over dette, da jeg ikke har hørt om salatbønner. Googlet salatbønner og fikk kidneybønner. Og det ser jo faktisk ut som kidneybønner det som er i suppa på bildene dine også. Så da ser det ut til at det som du har oppført som salatbønner er kidneybønner. Og for de som gidder: bruker du tørre bønner som legges i bløt over natten og koker selv først, så blir dette enda bedre! Skal prøves i overmorgen.
Denne suppa var knallgod! Både voksne og barn skrøt veldig av maten, og jeg kunne spart meg for å koke pastaen for seg, for her ble det dessverre ingen rester å fryse. Jeg har prøvd flere av middagsrettene dine, og det blir alltid bra resultat. I tillegg har jeg lyst å skryte av bildene dine, som alltid er lekkert komponert og lyssatt, og hvor maten er delikat presentert. Har slutta å lese kokebøker på senga, nå leser jeg bloggen din 🙂
Ha en flott dag!
Altså Camilla – dette var en av de fineste kommentarene på bloggen noensinne ❤️
Tusen takk for den!
Ha en flott dag du og!
God søndagskveld!
Sitter og søker gjennom bloggen din (som alltid på denne tida av uka) Finner masse inspirasjon til ukemenyen. På onsdag får jeg en gjeng venninner hit og da skal jeg teste denne suppen og rocky road-sjokoladekaken din:-) Tror det blir suksess! Takk for mengder med inspirasjon, du er skikkelig dyktig:-)
Klem fra Marthe
Å takk Marthe!!
Hyggelig å høre at du liker og ikke minst bruker bloggen. Lykke til med venninne middagen – høres kjempegodt ut!
Denne var helt fantastisk god. Nam
Så hyggelig å høre Kine 🙂
Småbarn som ikke liker grønnsaker, går det an raspe grønnsakene istedenfor i små biter?
Det kan du Ingrid. Vær dog obs på at de fort blir overkokt og mister noe næring. Og bløte, slappe grønnsaker er ikke godt 🙂
Om ikke barna liker grønnsaker vil jeg anbefale at du bruker en annen oppskrift der suppen kjøres glatt med stavmisker – da merker ikke barna at de spiser gode grønnsaker. Søk suppe på bloggen for oppskrifter. Lykke til!
Denne var kjempegod.
Så ba at det smakte Jonill 🙂