Crazy sjokoladekake i langpanne (godterikake)

Crazy sjokoladekake i langpanne

Er det plass til nok en sjokoladekake i langpanne her på bloggen?

Klart det!

Kan det noen gang bli for mange oppskrifter på sjokoladekake i langpanne her på bloggen?

Nei! Aldri!

Hils på godterikake! En crazy sjokoladekake i langpanne dekket med godteri rett og slett. Under alt godteriet finner du en klassisk sjokoladekake toppet med verdens enkleste sjokoladeglasur. Glasuren er nemlig laget med kun to ingredienser og er rask og enkel å lage. Og så smaker den selvsagt utrolig godt.

Når det gjelder pynting har jeg gjort meg litt flid og ikke bare drysset godteriet utover kaken. Kaken er først rutet opp med lakris snøre og så har jeg pyntet innenfor de. Ikke bare ser det pent ut, men du trenger ikke skjære gjennom godteriet når du porsjonerer ut kaken.

Jeg kan dessverre ikke garantere at det ikke blir krangel om stykkene. Mitt forslag er at godteriet byttes innbyrdes etter at kakestykkene er skjært og fordelt. Dessuten, skulle du ikke være helt happy med godteriet du fikk tildelt har du fortsatt et deilig kakestykke å kose deg med…

Når det gjelder kaken, så har jeg en aldri så liten kopp espresso i kaken. Kaffen smaker du ikke, og den forsterker sjokoladesmaken, så ikke sløyf den. Eller heller, prøv en gang med kaffe og så en gang uten så kan du bestemme selv hvilken variant du liker best.

Crazy sjokoladekake i langpanne

Glad i sjokoladekake? Sjekk ut disse oppskriftene også:

Crazy sjokoladekake i langpanne

ingredienser
sjokoladekake
  • 250 g smør eller margarin
  • 250 g sukker
  • 4 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 200 g hvetemel
  • 50 g kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sterk kaffe
sjokoladeglasur
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 ml kremfløte
  • godteri
fremgangsmåte

Ovn temp 180°C

en liten langpanne ca. 20×35 cm

Rør smør/margarin og sukker til det luftig og lyst. Dette tar gjerne 5-10 minutter med kjøkkenmaskin.

Pisk inn egg, ett om gangen og rør inn vaniljeekstrakt.

Bland hvetemel med kakao og bakepulver og rør inn i røren.

Rør til slutt inn den varme kaffen.

Hell røren i en smurt liten langpanne og fordel del jevnt i langpannen.  Sett i ovnen. Stek i ca. 30 minutter. Test med en kakepinne, den skal være ren når du trekker den ut.

La kaken avkjøle.

Crazy sjokoladekake i langpanne

Lag glasuren. Varm opp fløte i en kjele, til like under kokepunktet. Trekk kjelen fra kokeplaten og ha oppi sjokoladen.

La sjokoladene stå i den varme fløte 5-10 minutter og rør så sammen til en glatt glasur.

Glasuren vil tykne etterhvert som den kjøles ned. Sett den gjerne i kjøleskapet om du vil det skal gå litt raskere. Blir den for stiv kan du bare varme den opp igjen.

Finn frem godteriet! Her er det selvsagt fritt frem for hva du vil bruke. Bruk gjerne litt stort og litt smått.

Crazy sjokoladekake i langpanne

Fordel glasuren over kaken og del kaken i porsjoner ved å legge lakris snørre på kryss og tverrs.

Pynt med godteri innenfor rutene du har laget.

Crazy sjokoladekake i langpanne

Se så praktisk når du skal skjære kaken i porsjoner!

Crazy sjokoladekake i langpanne

Deilig sjokoladekake med masse godteri på toppen. Perfekt for bursdager og andre anledninger!

Crazy sjokoladekake i langpanne

Saftig og god sjokoladekake med silkemyk glasur.

Crazy sjokoladekake i langpanne

Frister det å lage?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »