Crazy sjokoladekake i langpanne (godterikake)

Crazy sjokoladekake i langpanne

Er det plass til nok en sjokoladekake i langpanne her på bloggen?

Klart det!

Kan det noen gang bli for mange oppskrifter på sjokoladekake i langpanne her på bloggen?

Nei! Aldri!

Hils på godterikake! En crazy sjokoladekake i langpanne dekket med godteri rett og slett. Under alt godteriet finner du en klassisk sjokoladekake toppet med verdens enkleste sjokoladeglasur. Glasuren er nemlig laget med kun to ingredienser og er rask og enkel å lage. Og så smaker den selvsagt utrolig godt.

Når det gjelder pynting har jeg gjort meg litt flid og ikke bare drysset godteriet utover kaken. Kaken er først rutet opp med lakris snøre og så har jeg pyntet innenfor de. Ikke bare ser det pent ut, men du trenger ikke skjære gjennom godteriet når du porsjonerer ut kaken.

Jeg kan dessverre ikke garantere at det ikke blir krangel om stykkene. Mitt forslag er at godteriet byttes innbyrdes etter at kakestykkene er skjært og fordelt. Dessuten, skulle du ikke være helt happy med godteriet du fikk tildelt har du fortsatt et deilig kakestykke å kose deg med…

Når det gjelder kaken, så har jeg en aldri så liten kopp espresso i kaken. Kaffen smaker du ikke, og den forsterker sjokoladesmaken, så ikke sløyf den. Eller heller, prøv en gang med kaffe og så en gang uten så kan du bestemme selv hvilken variant du liker best.

Crazy sjokoladekake i langpanne

Glad i sjokoladekake? Sjekk ut disse oppskriftene også:

Crazy sjokoladekake i langpanne

ingredienser
sjokoladekake
  • 250 g smør eller margarin
  • 250 g sukker
  • 4 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 200 g hvetemel
  • 50 g kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sterk kaffe
sjokoladeglasur
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 ml kremfløte
  • godteri
fremgangsmåte

Ovn temp 180°C

en liten langpanne ca. 20×35 cm

Rør smør/margarin og sukker til det luftig og lyst. Dette tar gjerne 5-10 minutter med kjøkkenmaskin.

Pisk inn egg, ett om gangen og rør inn vaniljeekstrakt.

Bland hvetemel med kakao og bakepulver og rør inn i røren.

Rør til slutt inn den varme kaffen.

Hell røren i en smurt liten langpanne og fordel del jevnt i langpannen.  Sett i ovnen. Stek i ca. 30 minutter. Test med en kakepinne, den skal være ren når du trekker den ut.

La kaken avkjøle.

Crazy sjokoladekake i langpanne

Lag glasuren. Varm opp fløte i en kjele, til like under kokepunktet. Trekk kjelen fra kokeplaten og ha oppi sjokoladen.

La sjokoladene stå i den varme fløte 5-10 minutter og rør så sammen til en glatt glasur.

Glasuren vil tykne etterhvert som den kjøles ned. Sett den gjerne i kjøleskapet om du vil det skal gå litt raskere. Blir den for stiv kan du bare varme den opp igjen.

Finn frem godteriet! Her er det selvsagt fritt frem for hva du vil bruke. Bruk gjerne litt stort og litt smått.

Crazy sjokoladekake i langpanne

Fordel glasuren over kaken og del kaken i porsjoner ved å legge lakris snørre på kryss og tverrs.

Pynt med godteri innenfor rutene du har laget.

Crazy sjokoladekake i langpanne

Se så praktisk når du skal skjære kaken i porsjoner!

Crazy sjokoladekake i langpanne

Deilig sjokoladekake med masse godteri på toppen. Perfekt for bursdager og andre anledninger!

Crazy sjokoladekake i langpanne

Saftig og god sjokoladekake med silkemyk glasur.

Crazy sjokoladekake i langpanne

Frister det å lage?

Kommentarer

  • Reply Alexandra 27. august 2022

    Hei, denne kaka har nettopp reddet bursdagen til en på 5 år! Jeg bakte sjokoladekake i langpanne fra Toro 2 ganger og det ble bare tull, den ble våt i midten, men samtidig brent på sidene. Men din kake ble perfekt fra første forsøk! Pyntet den akkurat på samme måte som du gjorde og den ble veldig veldig fin! Tusen takk for oppskriften!

    • Reply Mat På Bordet 19. september 2022

      Å så utrolig hyggelig å høre!
      Kake fra bunnen av er alltid best 😉

  • Reply Ragnhild 10. januar 2022

    Dette blir bursdagskaken til 6-åringen. Er det greit å fryse den og tine opp igjen (uten glasur og pynt ja)? (Skal ha to selskap med en ukes mellomrom).

    • Reply Mat På Bordet 19. januar 2022

      Absolutt!
      Kaken egner seg fint for frysing. La den tine, legge på glasur og du er klar for bursdag!
      hilsen
      ina

  • Reply Kari Anne 21. april 2021

    Hei,
    Jeg bil gjerne lage i den runde formen, men jeg blir bare sendt til denne langpanne oppskriften. Kan jeg bruke røren i rund form?

    • Reply Mat På Bordet 3. mai 2021

      Hei Kari Anne
      Ja, røren holder også for to runde former med diam. 20 cm.
      hilsen
      ina

  • Reply Elisabeth Olsson 10. februar 2021

    Det här är den finaste kakan jag sett! Vi har just botten i ugnen, i helgen ska vi till fjällen och då ska vår fina lilla stuggranne Tage 5 år få den. Han brukar alltid göra sig nån liten promenad till oss på morgonkvisten så det blir en kul överraskning. Vi har köpt papptallrikar, servetter och muggar med fotbollsmönster som han också får med sig, och 2 liter Cola Zero. 🙂 Så på lördag kan han bjuda sina nyvunna kompisar på picknick. Han kommer att älska det! Tusen tack för dina recept hälsar vi från Piteå!

  • Reply Iveta Sivertsen 22. januar 2021

    Denne kaken er bare helt amazing som alt annet på denne bloggen!
    Anbefales!

  • Reply Elin 10. februar 2020

    Dersom jeg vil ha den i vanlig/stor størrelse, kan jeg doble oppskriften eller øke med 50%?

    • Reply Mat På Bordet 13. februar 2020

      Hei Elin
      Jeg hadde doblet oppskriften 🙂
      Alltid bedre med litt for mye kake enn for lite 😉
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »