Hvitløksbrød i ny drakt

Hvitløksbrød

Jeg har lenge hatt lyst til å bake eltefritt brød i litt mindre format og da jeg kom over en liten jerngryte (med lokk!) på loppemarked i høst så hadde jeg alt jeg trengte for å få det til. Men, så har det da tatt meg helt til nå å faktisk bake et brød i den (delte deigen i to for den lille formen) og nå sitter jeg her med to uendelig søte brød.

Den ene skal bli hvitløksbrød. Grillen er i gang, salaten er på bordet – alt som mangler er hvitløksbrød. Med ost. Eller uten. Som du vil.

Du trenger hvitløkssmør (klikk her for min oppskrift) og ost. Mozzarella, cheddar, parmesan, cheddar eller annet. Eller en blanding. Dette er en ypperlig anledning til å bruke opp eventuelle osterester som du har liggende.

Skjær brødet i tykke skiver helt ned til bunnen av brødet, men uten å skjære helt gjennom. Snu brødet 90 grader og gjør det samme en gang til slik at du ‘ruter’ opp brødet (se bilde øverst).

Hvitløksbrød

Smør hvitløkssmøret (det går lettere hvis smøret er mykt) mellom rutene.

Hvitløksbrød

Rasp osten og stapp det ned i mellom rutene. Prøv å dytte osten helt ned i bunnen av brødet slik at du ikke bare ender opp med ost øverst. Dette gjelder i grunnen også for smøret.

Hvitløksbrød

Det gjør ingenting om det ligger litt ost både her og der. Pakk brødet inn i aluminiumsfolie og sett i forvarmet ovn – 200C. Stek i 20 minutter. Åpne opp aluminiumsfolien og la det steke videre i 5 – 10 minutter til brødet er sprøtt.

La brødet avkjøle noe før servering og la alle bryte av større eller mindre stykker. Smaker garantert godt!

HVitløksbrød

Og selvsagt kunne du gjøre dette med innkjøpt brød hvis du ikke har bakt ditt eget (eller har noen hjemmebakte liggende i frysen). Kjøp et rundt brød på bakeriet og følg fremgangsmåten.

Kommentarer

  1. Reply Hvitløksbrød i to varianter - Mat Pa Bordet 14. juni 2017

    […] andre varianten er en såkalt pull-apart bread – teknikken viste jeg her på bloggen allerede i 2012 da med et eltefritt brød. Min erfaring er at det er lettere å lage denne varianten med smeltet […]

  2. Reply Vegetarbloggen | Hvitløksbrød 28. januar 2015

    […] Det er etbra triks i det minste, og jeg har selvfølgelig ikke kommet på det selv. Brøddronningen Ina som skriver Mat på Bordet kom på det, her får dere servert min veganske […]

  3. Reply Vegetarbloggen | Hvitløksbrød 25. desember 2014

    […] er et bra triks i det minste, og jeg har selvfølgelig ikke kommet på det selv. Brøddronningen Ina som skriver Mat på Bordet kom på det, her får dere servert min veganske […]

  4. Reply Hvitløksbrød | Vegetarbloggen 14. oktober 2014

    […] et bra triks i det minste, og jeg har selvfølgelig ikke kommet på det selv. Brøddronningen Ina som skriver Mat på Bordet kom på det, her får dere servert min veganske […]

  5. Reply Tina 5. mars 2014

    Det ser veldig godt ut! Jeg lurte på hva diameteren på grytene du brukte på å lage de små brødene?

    • Reply Ina Johnsen 6. mars 2014

      18cm!:)

  6. Reply John Asle Eivind Hansen 1. mai 2013

    Hei, lurte på om steke tiden er den same på desse minibrøda som den valige oppskriften? har laget en i stor gryte, var super godt:) nå har eg skaffet meg liten gryte å skal lage 2 små i dag:)

  7. Reply Gine 20. mars 2013

    Dette brødet ser nydelig ut, og jeg har veldig lyst å prøve det! (Har bakt noknead rundstykker i to-tre uker nå, og har sluttet å kjøpe brød!! digger det!! )Dette er sikkert et dumt spm, men skal brødet først stekes en gang som vanlig, og deretter oppskjært i folie med smør?

    Takk for en inspirerende blogg!!
    – Gine

  8. Reply Mat på Bordet 6. august 2012

    Håper det smakte!

  9. Reply Ingrid 4. august 2012

    Jeg har denne i ovnen nå! Gleder meg veeeldig til den er ferdig. Hvitløkssmøret var hvertfall supergodt!

  10. Reply Mat på Bordet 14. mai 2012

    @ Synnøve – jeg må innrømme at jeg stusser hver gang jeg ser profilbildet ditt i kommentarfeltet ! Jeg har et barnebilde av meg selv som er så utrolig lik din at det er skremmende 🙂 Må se å finne den frem en dag…

    @sverrproject – litt for sent å ønske deg en god helg også, håper du hadde en fin en, at du fikk grillet og ikke minst fikk laget hvitløksbrød 🙂

  11. Reply sverreproject 12. mai 2012

    Ser nydelig ut! Og akkurat hva jeg trengte av tips til grilling denne helgen. Oppskriftene dine er alltid så fine og enkle å følge. God helg! 🙂

  12. Reply Synnøve. 11. mai 2012

    Sier bare at dette SKAL eg pröve meg på eg og….
    Takk for alle dine flotte tips.
    Klem Synnöve.

  13. Reply Mat på Bordet 19. mars 2012

    Ja, ikke sant! 🙂

  14. Reply myfoodpassion 17. mars 2012

    Morsom ny vri på hvitløksbrød.

  15. Reply Mat på Bordet 4. mars 2012

    @ Gry – ja, det er bare å bake jevnlig 🙂

    @ Susanne – her er det bare å slippe seg løs – alt du foreslår høres godt ut!

  16. Reply Susanne 4. mars 2012

    For en fantastisk idé! Her kan man kansje eksperimentere med annet fyll på toppen også? Litt reven parmesan eller cheddar kanskje..? Eller ha litt haket oliven eller trøffel i smøret. Nam! Takk for god inspirasjon 🙂

  17. Reply GryNoKa 3. mars 2012

    Herlig, jeg kjenner nesten hvitløkslukten helt hit!
    Jeg må bake et av dine flotte brød igjen snart! : )

  18. Reply Mat på Bordet 2. mars 2012

    LOL (med fare for å høre ut som en tenåring) – enig at brødet ser forførende godt ut, men det var jo også poenget 🙂
    Hele brødet ble ikke spist – restene ble skjært i terninger, tørrstekt i ovnen og har nå et nytt liv som krutonger – OMG, lissom….

    God helg alle sammen!

  19. Reply AC 2. mars 2012

    Henger med på Elis kommentar (tenåring, eller ikke): OMG! Dette så bare sylt digg ut 🙂

  20. Reply Elin 1. mars 2012

    Nammmm så godt dette såg ut da..Og ellers finner jeg mye på denne bloggen jeg vil prøve å lage..Jeg leger deg gjerne til i min bloggliste over kreative matbloggere=)
    Hilsen fra Engeløy og Elin P =)

  21. Reply Eli 1. mars 2012

    Med fare for å høres ut som tenåringsdatteren….. OMG!

  22. Reply Janne 1. mars 2012

    Hmmm det så godt ut og så dekorativt det var. Takk for at du deler 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »