Måtte bare bruke noen av traktkantarellene på pizzaen! Sammen med løk og masse ost, ble det en mild, nesten søt pizza som passet veldig godt til en grønn salat med syrlig dressing og et stort glass rød vin. En høstlig pizaa kan man si…
du trenger
pizzadeig
1 buffalo mozarella
1 stor løk, skjært i tynne strimler
2 håndfull tørkede traktkantareller, lagt i vann
parmesan
pesto av soltørkede tomater
smør, oliven olje
ovn temp 200C
Lag pizzadeigen og la den heve. Mens den hever steker du løken i litt smør og olivenolje på svak varme til den er veldig, veldig myk – det vil ta ca. en halvtime. Smak til med salt og pepper. Legg løken over på en tallerken, la så mye smør/olje være igjen i pannen som mulig. Stek traktkantareller, som du har lagt i vann og som nå bør være myke, i løk smøret/oljen en 10 minutters tid på middels varme. Legg de på en tallerken og la de avkjøle.
Kjevle eller strekk ut deigen din til ønsket form. Spre en spiseskje eller to pesto på pizzabunnen.
Hell av vannet fra mozzarellaen og bryt den i mindre biter. Spre osten jevnt over pizzaen. Fordel løken jevnt over osten, så traktkantarellene. Rasp litt parmesan på toppen av det igjen.
Stek i forvarmet ovn, gjerne på pizzasten, ca. 10 minutter til osten bobler og begynner å få litt farge.
Yepp, gjorde det for første gang i år. La de utover avispapir og lot de tørke. Tok ca. 3 dager. Skiftet avispapiret etter første døgn.
Har du et varmt sted – tørkeskap eller varmt bad kan du legge de der, så tørker de fortere.
Oppbevares så i glass med lokk eller cellofan pose.
Mer info kan du finne på http://www.soppgleder.no
ina
Tørker du kantarellene selv? I så fall hvordan gjør du det?
@kjøkkentjeneste
Ja, takk i like måte – håper du er kommet vel hjem!
@ sunnmiddag
Løp og kjøp – det er digg med kantarell og løk pizza!
Åh, det så skikkelig digg ut! Jeg kommer meg nok ikke på sopptur, men vurderer å stikke bort på butikken og kjøpe noen kantareller nå…!
Nam! En fristende pizza, som vanlig hos deg. 🙂 Takk for sist, og takk for link. 🙂