Indiske Samosas

En samosa er en deilig liten forundringspakke! Disse samosaene er fylt med krydrete grønnsaker og pakket inn i tynne lag av filodeig. Det er verdt å lete litt etter filodeig – jeg fant det på Meny – men du kan til nød bruke vårrulldeig (som du kan finne i innvandringsbutikkene).
Samosaene kan friteres eller stekes i ovn – jeg foretrekker det siste, det er raskere, enklere og litt mindre fett.
du trenger (til ca. 20 samosas)
2 poteter, skrellt, skjært i små ruter
1 gulrot. skrellt, skjært i små ruter
1 liten løk, finhakket
1/2 ts nigellafrø (kan sløyfes)
50 g mais
50 g selskapserter
100 g mozarella, finrevet
1 ss grovhakket koriander
1 rød chilli finhakket (mer om du liker det spicy)
1/2 ts salt
1 ss limesaft
smeltet smør til pensling
sesamfrø (kan sløyfes)
ovn temp 200C
Ha poteter og gulrøtter i lettsaltet kokende vann og kok i 5 minutter til de er såvidt møre. Hell av vannet og ha de i en stor bolle. Stek løk i litt olje til myk og ha opp i nigellafrø om du bruker de. Rør løk og nigellafrø inn med potetene og gulrøttene. Tilsett mais, erter, mozzaralleost, koriander, chilli, salt og limesaft og rør sammen med lett hånd. Smak til med salt og evt. mer chilli om ønsket. Sett til side og la blandingen avkjøle helt.
Ta frem filodeigen. Dra forsiktig ut et ark filodeig og legg det på benken. Dekk til resten av filodeigen (den kan lett tørke ut). Pensle hele flaten med litt smeltet smør. Skjær deigen i 2 og brett hver halvdel over hverandre slik at du har to lange strimler med deig. Pensle strimlene med smør, snu de og pensle den andre siden også. Legg en spiseskje med fyll nederst på hver deig stykke. Ta det ene hjørnet og brett diagonalt over fyllet slik at du danner en trekant. Brett denne trekanten oppover til du har en fin pakke. Bruk evt. litt mer smør for å brette inn løse kanter. Sett samosaen på et bakebrett dekket med bakepapir og dekk den til med en fuktig håndkle til du har laget alle.
Strø sesamfrø på samosaene og sett de i forvarmet ovn. Stek i ca. 15 minutter. Server varme, lunkne eller kalde. Og gjerne med en kald, kald øl….

Kommentarer

  • Reply Cathrine 10. juli 2019

    Heisann.

    Kan samosaene lages i forkant og fryses ned?

    (de er knallgode!)

    • Reply Mat På Bordet 26. juli 2019

      Hei Cathrine
      JA! Det kan de!!
      Kjempelurt å ha samosas på lur i frysen – du vet jo aldri når du skulle få lyst på…..;)
      ina

  • Reply Vikas Kaushik 29. april 2016

    Tilsett bare erter istedenfor gulrøtter og mozzarella ost passer ikke til samosa.

    • Reply Mat På Bordet 30. april 2016

      Hei Vikas
      Jeg liker både gulrøtter og ost i min samosa. Det hender at jeg lager andre type fyll med og uten gulrøtter og med eller uten ost – det er litt smak og behag.
      Og det er nettopp det som er fint med oppskrifter, at man kan tilpasse de akkurat slik man vil.

  • Reply Mat på Bordet 16. februar 2013

    180 C – har lagt infoen i oppskriften nå 🙂

  • Reply Elisabeth 13. februar 2013

    Hvor varm skal ovnen være?

  • Reply Mat på Bordet 11. februar 2013

    @Tora – helt enig, indisk mat paser til norsk vinter 🙂

  • Reply Mat på Bordet 11. februar 2013

    Jeg har selv ikke laget et men googler du glutenfri eltefritt brød kan du finne frem til noen oppskrifter, blant annet denne for eksempel
    http://glutenogmelkefri.blogspot.no/2011/02/glutenfritt-no-knead-bread.html

  • Reply jenny dyrkorn 5. februar 2013

    Liker det indiske temaet! Elsker indisk mat:D Men jeg har et spm. ang No knead bread’ene dine – er det mulig å lage dem med glutenfritt mel? 🙂 – Jenny

  • Reply Tora 5. februar 2013

    Elsker det indiske temaet denne uken! Masse inspirasjon. Og indisk mat som er så godt også! Perfekt for årstiden i grunn, varmt og litt «hot». Skal LETT lage noen samosaer snart! Tusen takk!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »