Husker du min enkle kanelkake? Vel. den er så populær at jeg tenkte at jeg skulle lage en vri. Og siden jeg hadde jordbær til overs og innkjøpt rabarbra (dessverre ingen egen produksjon her i hagen..) ble det en enkel jordbær rabarbrakake.
Genialt ikke sant?
En kakedeig og en jorbær-rabarbrakompott er det som trenges for å lage denne vidunderlige kaken. I motsetning til kanelkaken der jeg stekte hele kaken i en omgang har jeg her delt steketiden i to. Jeg har stekt bunnen (dvs 2/3 av deigen) først, tatt kaken ut av ovnen, fordelt kompotten og resten av deigen på toppen og satt hele sjabangn tilbake i ovnen.
Jeg har endret litt på deigen også – tilsatt havregryn og økt på smør- og egg mengden. Det funket godt. Vil du ikke ha havregryn i kaka di kan du benytte oppskriften for kanelkaken kombinert med kompotten i oppskriften her. Eller du kan bare lage en kanelkake, det kan også anbefales.

GLAD I KAKER?
Da bør du sjekke ut den nye kokeboken min SKIKKELIG GODE KAKER! Her finner du enda flere kakeoppskrifter (som du ikke finner på bloggen)
Enkel jordbær- og rabarbrakake
for en kake i langpanne (ca. 30x20cm) trenger du
Prøvde denne oppskriften nå, og selvfølgelig kan jeg ikke si noe annet enn «fantastisk» om smaken, men jeg slet med å få deigen/bunnen i langpannen. Den var veldig tykk og klissete, så jeg endte opp med å sette den i ovnen for å da ta den ut av ovnen etter noen minutter for å jevne den ut… har jeg gjort noe feil?
Kan jeg også lagen den uten rabarbra og må jeg da eventuelt ta noen andre igredienser bort?
Hei Lydia
Om du ikke ønsker å bruke rabarbra foreslår jeg at du erstatter det med mer jordbær. Eller en annen frukt eller bær for den saks skyld 🙂
Heisann 🙂 I stedet for å klatte deigen på toppen, tok jeg en sprøytepose og lagde tertemønster……..ble innmari fint 🙂
Hei Inger – strålende idé! Tenker meg at den ble veldig fin ja 🙂
Nå har jeg og døtrene mine testet ut denne oppskriften. Den er kjempegod! Takk for oppskrifta.
Herlig Ellen! Godt å høre at oppskriften funker når andre bruker den og at den attpåtil faller i smak <3
Den opprinnelige enkle kanelkaken ble underdeilig med epleterninger,- denne må nesten bli helt superunderdeilig! Gleder med til rabarberaen skyter i været! 😀
Strålende idé Tonje – skal jammen prøve med epleteringer jeg og!