Tex-mex pastasalat

tex mex pastasalatPastasalat er så digg og lettvint sommermat. Spis det til middag eller lunsj, spis det hjemme ta det med på tur, server det som del av en buffet eller server det helt for seg selv. Den smaker uansett!

Og det som er ekstra deilig med den er at du kan variere salaten i det uendelig. Tenk på pastaen som et tomt lerrett og forestill deg hva som kunne smake godt sammen med det. Jeg tenkte tex mex i dag og dermed ble det en tex mex pastasalat på oss.

Bruk oppskriften som et utgangspunkt, du kan gjerne tilsette eller sløyfe ingredienser du liker/ ikke liker.

Ekstra tips – hvis du vil ha en litt fyldigere dressing kan du blande den med litt rømme. Og hvis du vil ha litt ‘crunch’ kan du knuse litt tortillachips og strø det på toppen…

En salat 4-6 personer

ingredienser
  • 250 g pasta (jeg brukte makaroni)
  • en liten boks (200g) mais, avrennt
  • en boks (400g) røde bønner, skylt
  • 1/2 rød løk, finhakket
  • ca. 150g cherrytomater, delt i 2 eller 4 om store
  • 2 vårløk, finsnittet
  • ca. 150g hjertesalat, strimlet
  • en rød chili, frø fjernet, finhakket (kan sløyfes)
  • saften av en lime
  • chillisaus
  • ca. 6ss olivenolje
  • 1 ts spisskumin
  • salt og pepper
  • 1 avokado i terninger
  • en håndfull frisk koriander, grovhakket
fremgangsmåte

Ha pasta og hvitløksfedd i godt saltet, kokende vann og kok til pastaen er al dente (dvs ikke helt gjennomkokt og myk, men at den fortsatt har lit bit). Les på pakken hva produsenten angir som koketid og sjekk pastaen et par minutter før endt koketid. Hell av pastaen, og skyll i kaldt vann. La pastaen renne av.

Bland mais, røde bønner, rød løk, cherrytomater, vårløk, hjertesalat og chili i en stor bolle. Tilsett pastaen og bland godt. 

Pisk limesaft, olivenolje, chilisaus (hvor mye er litt avhengig av styrken og hvor ‘hot’ du liker det, begynn med en ts og smak deg til) og spisskumin sammen til en dressing. Smak til med mer chilisaus, salt og pepper.

Hell dressingen over salaten og bland godt.

Bland inn avokado og strø med frisk koriander.

Salaten kan gjerne serveres med quesadillas – du finner en oppskrift på quesadillas med ost og koriander pesto ved å følge denne lenken – anbefales!!

Kommentarer

  • Reply Maria 23. august 2016

    Hei, dette så godt ut Hva slags chilisaus bruker du? Hilsen Maria

    • Reply Mat På Bordet 29. august 2016

      Hei Maria! Jeg er mest glad i Cholula chilisaus – du får den i spesialbutikker.

  • Reply werner 29. april 2016

    Ikke skyll pastaen. Da får den mere smak og salaten blir fyldigere.

    • Reply Mat På Bordet 30. april 2016

      Hei Werner
      Det er helt opp til deg om du ønsker å skylle eller ikke.
      I dette tilfellet skyller jeg for å få temperaturen på pastaen raskt ned slik at tilberedningstiden til salaten kuttes ned.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »