Cowboy cookies

cowboy cookies

Ella er i gang igjen og denne gangen falt valget på cookies som har kallenavnet cowboy cookies! Hvorfor de heter cowboy cookies er litt uklart – kanskje det er fordi cowboys er ute hele dagen og brenner så mye kalorier at de kan spise hvor mye cookies som helst. Men da kunne vi i prinsipp kalle alle cookies for cowboy cookies.

Ella har tatt utgangspunkt i en oppskrift fra Martha Stewart, der vi har vesentlig redusert sukkermengden (fra 340g sukker til 200g). Amerikanske kakeoppskrifter har tendenser til å være oversøte – 200g var mer en nok! Ella har også byttet ut melkesjokolade med kokesjokolade og pekannøtter, som kan være vanskelig å få tak i, med valnøtter.

Resultatet ble strålende – kjempegode cookies, litt seige, med smak av kokos og fylt med nøtter og sjokolade. Yummy!

for ca. 30 cookies trenger du

ingredienser
  • 250g mykt smør
  • 100g sukker
  • 100g brunt sukker
  • 2 egg
  • 350g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100g havregryn
  • 50g kokosmasse
  • 100g valnøtter, grovhakket
  • 150g mørk sjokolade, grovhakket
fremgangsmåte

Ovn temp. 180C

Rør smør, sukker og brunt sukker til lett og luftig. Tilsett egg, ett om gangen og rør godt.

Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og havregryn sammen. Rør denne blandingen inn i deigen. Vend til slutt inn sjokolade og nøtter.

Bruk to skjeer eller en iskremskje for å porsjonere deigen i kuler på ca. 3 cm. Sett de på en bakeplate dekket med bakepapir. Trykk deigen ned slik at cookiesene er flate. Cookiesene vil spre seg noe under steking, beregn ca. 12 cookies på bakebrettet.

Sett brettet i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter til de er gjennomstekt og akkurat så vidt har begynt å få litt farge. La de avkjøle noen minutter på bakebrettet før du flytter de over på en rist for avkjøling.

Cookiesene oppbevares i tett kakeboks.

cowboy cookies

 

Kommentarer

  • Reply Kristin 23. februar 2016

    Hei, hvor mange grader skal de stekes på?

    • Reply Mat På Bordet 23. februar 2016

      Hei Kristin

      Ja, jøss, det sto jo ikke i oppskriften gitt….
      180C 🙂

      • Reply Kristin 24. februar 2016

        15 min ble for hardt i min ovn i hvert fall, 10-12 min på andre brettet gikk mye bedre. Digg! 🙂

        • Reply Mat På Bordet 2. mars 2016

          Hei Kristin
          Bra at du fant ut av det – det er så mange variabler i en oppskrift at det må alltid noen justeringer til 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »