Asiatiske kyllingspyd

kylllingspyd

Har du sett at du nå får kjøpt ferdig utbenet kyllinglårfileter? Det er altså sååå gode nyheter!! Jeg fant de først på Rema1000, nå finner jeg de også på Meny. Løp og kjøp sier jeg bare! Dette er det beste kjøttet på kyllingen, saftig og god! Ok, så det er ikke like pent som en kyllingbryst, men det er så mye annet du kan bruke dette deilige kjøttet til – kyllingspyd for eksempel.

Disse spicy/søte kyllingspydene passer utmerket til asiatisk nudelsalat.

ingredienser
  • ca. 700g kyllinglårfilet
  • 1 finhakket rød chili (fjern frø om du ikke liker det spicy)
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss revet ingefær
  • 4 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • saften av en lime
fremgangsmåte

Bland chili, hvitløk, ingefær, honning, soyasaus og limesaft sammen i en skål. Smak på det. Det skal smake vidunderlig. Hell halvparten av marinaden over i et lite beger – dette skal du servere ved siden av kyllingen når den er ferdig stekt.

kyllingspyd

Skjær gjerne kyllinglår filetene i 2-4 deler og mariner de i resten av marinaden minst 30 minutter og opp til 2 timer. Tre kyllingen på spyd og sett de på varm grill. Avhengig av tykkelse på kyllingen vil det ta 10-20 minutter å grille. Sjekk om kjøttet er ferdig ved å skjære i den.

La gjerne kyllingen hvile en 10 minutters tid under aluminiumsfolie før de serveres.

Legg kyllingspydene på et fat, hell over marinaden som du sparte på og pynt gjerne med litt chiliskiver og vårløk.kyllingspyd

 

Kommentarer

  • Reply Line 4. august 2016

    Skal prøve dette i dag, og lurer på om de kan marineres lenger enn 2 timer?

    • Reply Mat På Bordet 4. august 2016

      Hei Line – skal du marinere de lengre vil jeg anbefale at du sløyfer limesaften i marinaden. Ha gjerne limesaft opp i marinaden som du ikke marinerer kyllingen i.

  • Reply Fredrikke 23. august 2015

    Lagde disse i dag og det smakte nydelig 🙂

    • Reply Mat På Bordet 24. august 2015

      Så godt å høre Fredrikke 🙂
      Vi liker de også veldig godt!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »