Har du sett at du nå får kjøpt ferdig utbenet kyllinglårfileter? Det er altså sååå gode nyheter!! Jeg fant de først på Rema1000, nå finner jeg de også på Meny. Løp og kjøp sier jeg bare! Dette er det beste kjøttet på kyllingen, saftig og god! Ok, så det er ikke like pent som en kyllingbryst, men det er så mye annet du kan bruke dette deilige kjøttet til – kyllingspyd for eksempel.
1 finhakket rød chili (fjern frø om du ikke liker det spicy)
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss revet ingefær
4 ss honning
2 ss soyasaus
saften av en lime
fremgangsmåte
Bland chili, hvitløk, ingefær, honning, soyasaus og limesaft sammen i en skål. Smak på det. Det skal smake vidunderlig. Hell halvparten av marinaden over i et lite beger – dette skal du servere ved siden av kyllingen når den er ferdig stekt.
Skjær gjerne kyllinglår filetene i 2-4 deler og mariner de i resten av marinaden minst 30 minutter og opp til 2 timer. Tre kyllingen på spyd og sett de på varm grill. Avhengig av tykkelse på kyllingen vil det ta 10-20 minutter å grille. Sjekk om kjøttet er ferdig ved å skjære i den.
La gjerne kyllingen hvile en 10 minutters tid under aluminiumsfolie før de serveres.
Legg kyllingspydene på et fat, hell over marinaden som du sparte på og pynt gjerne med litt chiliskiver og vårløk.
Hei Line – skal du marinere de lengre vil jeg anbefale at du sløyfer limesaften i marinaden. Ha gjerne limesaft opp i marinaden som du ikke marinerer kyllingen i.
Skal prøve dette i dag, og lurer på om de kan marineres lenger enn 2 timer?
Hei Line – skal du marinere de lengre vil jeg anbefale at du sløyfer limesaften i marinaden. Ha gjerne limesaft opp i marinaden som du ikke marinerer kyllingen i.
Lagde disse i dag og det smakte nydelig 🙂
Så godt å høre Fredrikke 🙂
Vi liker de også veldig godt!