Tex mex kyllingspyd i tortillas

Tex mex kyllingspyd i tortillas

Har du kjøpt kyllinglårkjøtt enda? Det er relativt nytt og jeg har hittil funnet det på Rema1000 og Meny. For min del så var dette en etterlengtet vare – kjøttet fra lårene er det mest saftige kjøttet og egner seg utmerket til grilling og gryteretter. Siden vi er midt på sommeren så er grillen et naturlig og etter å ha laget asiatisk kyllingspyd falt valget denne gangen på en tex-mex variant.

Kyllingkjøttet marineres i en tex-mex marinade, spiddes for så å grilles. Det vanlige tilbehøret må til – tortillalefser (som også varmes på grillen), salat, avokado, tomater, vårløk, osv og det hele settes frem som en stor tex-mex buffet slik at alle kan forsyne seg med det de måtte ønske.

Dette passer helt utmerket som en familiemiddag men også til fest! Inviter venner over og utvid mengdene på spydene og tilbehøret. Sett alt frem så kan alle forsyne seg selv.

for 4 personer

ingredienser
  • ca. 700g kyllinglårfilet*
  • 2 ss øl
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss spisskumin
  • 1 ts chilipulver
Til servering
  • tortillalefser
  • salat
  • avokado i skiver eller guacamole
  • bønner eller refried beans
  • revet ost
  • cherrytomater eller salsa fresca
  • rømme
  • vårløk i skiver
  • frisk koriander
  • mais
  • hot sauce
  • lime båter
fremgangsmåte

*du kan også bruke kyllingbryst, men kyllinglårfilet er å anbefale.

Skjær kyllinglårfiletene i jevnstore stykker.

Bland øl, olivenolje, spisskumin og chilipulver i en bolle og rør sammen. Smak til med salt og pepper. Vend kyllingen i marinaden og la det marinere en halvtimestid.

Tre kyllingstykkene med bittelitt mellomrom på spyd og sett de på varm grill. Snu spydene etter ca. 5-7 minutter steking eller til kjøttet slipper grillristen. Grill videre på den andre siden til kyllingen er gjennomstekt.

La sypdene hvile på et fat dekket med aluminiumsfolie. Bruk grillen i mellomtiden til å varme opp tortillalefsene.

Server spydene med alt tilbehør og noe godt å drikke til.

Tex mex kyllingspyd i tortillas

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »