ELTEFRIE RUNDSTYKKER

eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker presenteres her på bloggen igjen, ja, fordi, de bakes om og om igjen og vi blir aldri lei.

Som regel smeller jeg deigen i en muffinsform etter å ha latt deigen heve over natten. Er jeg ekstra lat, så porsjonerer jeg klatter jeg de bare rett ned i en form. Denne gangen har jeg gjort meg litt flid (men ikke mye altså) og brettet deigen med litt mel, rullet den ut til en pølse, delt den i 12 biter og lagt disse på en bakebrett dekket med bakepapir. Følger du meg på snapchat kan du se at jeg lagde deigen i (sent) går kveld og stekte rundstykker (sent) i dag morges. Jeg heter matpaabordet på snap – legg meg til og ta en titt, husk at bildene forsvinner etter 24timer så vær rask!

Hvordan du bestemmer deg for å lage de er helt opp til deg selvsagt, oppskriften er det samme. Oppskriften er også veldig takknemlig og lar seg variere i det uendelig når det gjelder meltyper. Her finner du for eksempel oppskrift på eltefrie rugrundstykker, og her kan du finne oppskriften på eltefrie havrerundstykker. 

ELTEFRI BAKST - Gjærbakst gjort enkelt, sunt og smakfullt

for 12 eltefrie rundstykker trenger du

  • 500 g hvetemel
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 1-2 ts salt
  • 4 dl vann

Ha hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle. Tilsett vannet og rør deigen sammen med en sleiv til den kommer sammen. Dekk til deigen (har bollen din lokk så bruker du den) og la den stå over natten på kjøkkenbenken. Den kan gjerne stå mellom 8-12 timer.

Neste morgen heller du deigen over på et godt melet flate. Brett deigen sammen noen ganger til den blir noe håndterlig. Rull deigen ut til en pølse og del den i to. Rull begge pølsene ut til du har en lengde på ca. 30 cm og del de i 6 emner hver. Legg disse på en bakebrett dekket med bakepapir og sett i en kald ovn.

Sett ovnen på 200C og stek i 30-40 minutter til rundstykkene har fått fin farge og er gjennomstekte (gir du de en lett bank på undersiden skal de høres hule ut).

La rundstykkene avkjøle på rist.

eltefrie rundstykker

Rundtstykkene lar seg fint fryse hvis du ikke blir fristet til å spise samtlige med det samme.

God bakst!

Kommentarer

  • Reply Eli 30. mai 2017

    Hei! Hva om man lager dobbelt så mye deig, og dermed må steke i to omganger? Hva skjer med steketiden når ovnen er forvarmet?

    • Reply Mat På Bordet 11. juni 2017

      Hei Eli!
      Da lar det 2.brettet etterheve et lunt sted mens brett 1 steker. Stek brett 2 i forvarmet ovn i ca. 15 minutter.
      Har du varmluftsovn kan du steke begge brettene samtidig – dvs. begge brett kan gå inn i kald ovn.
      Lykke til!
      hilsen
      ina

  • Reply Hanne 23. januar 2016

    Hvorfor skal de stekes så lenge?
    Når jeg steker rundstykker,boller ol. så steker jeg de jo i bare 12-15 minutter 🙂

    • Reply Mat På Bordet 24. januar 2016

      Hei Hanne
      Disse rundtsykkene har lengre steketid fordi du setter de i kald ovn 🙂

  • Reply Vera 22. januar 2016

    Eller press den forsiktig ut i en firkant og bruk pizzarulle til å lage firkanter.

    • Reply Mat På Bordet 23. januar 2016

      Yepp, det går også an Vera 🙂

  • Reply Ida 22. august 2015

    Ser veldig godt ut har lagd deigen som skal nytes i morgen Men kan rundstykkene lages klar på brett med en gang deigen er blandet for så å la de stå over natten? Bør de stå i kjøleskap?

    • Reply Mat På Bordet 24. august 2015

      Hei Ida
      Håper rundstykkene ble gode!
      Jeg fikk kommentar fra en leser en gang hvor hun fortalte at hun fordelte deigen i muffinsform like etter at hun hadde rørt den sammen. Hun satt muffinsbrettet i ovnen og lukket døren. Neste morgen slo hun bare på ovnen, satt på timeren og ventet på nystekte rundstykker. 🙂 Det funket for henne, jeg har ikke prøvd det enda men det skal jeg jammen 🙂

  • Reply Silje 8. august 2015

    Hei,

    Disse så gode ut 🙂 Kan man bruke frø, type valmuefrø,sesam, solsikke på, eller går ikke det når se skal stekes så lenge?

    • Reply Mat På Bordet 9. august 2015

      Hei Silje
      Du kan gjerne strø toppen av rundstykkene med frø, det er ikke noe problem – og blir ekstra godt! 🙂

  • Reply Linda 8. august 2015

    Måste provas idag/morgon! 😉
    Har för tillfället bara varmluft på ugnen – köra på 175 grader samma tid eller vad tror du? Trevlig helg!

    • Reply Mat På Bordet 8. august 2015

      Hei Linda – jeg bruker 200grader i begge tilfeller og varierer steketiden litt deretter. Vil du holde deg til angitt steketid så foreslår jeg at du setter ovnen din på 180C – Lykke til!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »