Asiatisk nudelsalat

asiatisk nudelsalat

Yepp, nok en asiatisk nudelsalat… Det er stor forskjell på den første nudelsalaten jeg postet i sommer og denne, men de har også mye til felles. Begge to har blitt store favoritter her hjemme.

Felles for begge salatene er at de er gode i seg selv men kan også serveres med grillet kjøtt, kylling, fisk eller skalldyr (reker for eksempel). Salaten blir bare bedre om den får stå litt så den passer også utmerket som matpakkemat dagen etter – to fluer i en smekk liksom…

Jeg brukte risnudler fordi salaten skulle være glutenfri – bruk også glutenfri soyasaus om du må ta samme hensyn. Et lite tips om risnudler – de er ganske lange så jeg pleier å klippe de (etter at de er ferdigkokt og avkjølt) slik at de er enklere å spise. Det er ikke noe problem å bytte ut risnudler med andre type nudler om du ønsker.

Når det gjelder grønnsakene så kan du gjerne bruke litt tid på å skjære alle grønnsakene pene og jevne. Jo finere du skjærer jo finere blir salaten…

Asiatisk nudelsalat for 4-6 personer

ingredienser
  • 250g risnudler kokt og avkjølt - følg pakkens anvisninger
  • 1/2 rødkål
  • 100g spinat
  • 5-6 gulrøtter
  • 2 mellomstore paprika
  • en bunt vårløk
Dressing
  • 100ml riseddik
  • 1 ss sukker
  • 8 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • ca. 3 cm fersk ingefær, finrevet
Pynt
  • ristet sesamfrø
  • en god bunt frisk koriander
fremgangsmåte

Skjær alle grønnsakene i fine strimler. Skjær vårløken i skiver. Bland grønnsaker med nudler.

Bland sammen alle dressing ingrediensene og smak til med mer soyasaus eller sukker. Liker du det litt spicy kan du gjerne ha chiliflak i dressingen også.

Bland dressingen med salaten. Grovhakk koriander (jeg elsker koriander og blander derfor en god del inn i salaten) og strø over salaten sammen med sesamfrø.

Salaten er klar for servering med det samme, men en kan gjerne stå litt slik at smakene modner.

Kommentarer

  • Reply kaka 12. desember 2016

    Kan denne lages dagen i forveien? om en ikkje tilsetter spinaten feks?☺️

    • Reply Mat På Bordet 15. desember 2016

      Det kan du kaka! Salaten smaker nesten enda bedre når den har fått stått og ‘trekke’ seg litt.
      Enig med deg, hadde holdt tilbake på spinaten – i tillegg til sesamfrø og frisk koriander som du strør på like før servering.
      Lurer på om jeg også hadde holdt tilbake noe av dressingen, hatt resten på før servering, bare for å friske det litt opp…

  • Reply Heidi C. B. Brekke 23. april 2016

    Hei! Kan man bruke en annen type eddik? Eller er riseddik veldig spesiell på smak?

    • Reply Mat På Bordet 25. april 2016

      Hei Heidi
      Du kan bruke hvitvinseddik eller eplecider eddik 🙂

  • Reply Bella 6. oktober 2015

    dette var fantastisk godt iflg gutta

    • Reply Mat På Bordet 8. oktober 2015

      Herlig Bella 🙂

  • Reply Bella 6. oktober 2015

    Dette var en slager hos gutta

    • Reply Mat På Bordet 8. oktober 2015

      Det kan jeg tenke meg Bella <3

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »