Yepp, nok en asiatisk nudelsalat… Det er stor forskjell på den første nudelsalaten jeg postet i sommer og denne, men de har også mye til felles. Begge to har blitt store favoritter her hjemme.
Felles for begge salatene er at de er gode i seg selv men kan også serveres med grillet kjøtt, kylling, fisk eller skalldyr (reker for eksempel). Salaten blir bare bedre om den får stå litt så den passer også utmerket som matpakkemat dagen etter – to fluer i en smekk liksom…
Jeg brukte risnudler fordi salaten skulle være glutenfri – bruk også glutenfri soyasaus om du må ta samme hensyn. Et lite tips om risnudler – de er ganske lange så jeg pleier å klippe de (etter at de er ferdigkokt og avkjølt) slik at de er enklere å spise. Det er ikke noe problem å bytte ut risnudler med andre type nudler om du ønsker.
Når det gjelder grønnsakene så kan du gjerne bruke litt tid på å skjære alle grønnsakene pene og jevne. Jo finere du skjærer jo finere blir salaten…
Asiatisk nudelsalat for 4-6 personer
Kan denne lages dagen i forveien? om en ikkje tilsetter spinaten feks?☺️
Det kan du kaka! Salaten smaker nesten enda bedre når den har fått stått og ‘trekke’ seg litt.
Enig med deg, hadde holdt tilbake på spinaten – i tillegg til sesamfrø og frisk koriander som du strør på like før servering.
Lurer på om jeg også hadde holdt tilbake noe av dressingen, hatt resten på før servering, bare for å friske det litt opp…
Hei! Kan man bruke en annen type eddik? Eller er riseddik veldig spesiell på smak?
Hei Heidi
Du kan bruke hvitvinseddik eller eplecider eddik 🙂
dette var fantastisk godt iflg gutta
Herlig Bella 🙂
Dette var en slager hos gutta
Det kan jeg tenke meg Bella <3