KLASSISK BROWNIES

 

klassisk brownies

Brownies kan man aldri få nok av! Heldigvis finnes det utallige varianter så du trenger faktisk ikke å spise samme brownie to ganger, he, he.

Utfordringen er å finne den perfekte brownie’en. Hva det er, er det selvsagt delte meninger om, men denne oppskriften hentet fra boken The new classics av Donna Hay, gir klassisk, seige brownies med en litt sprø topp.

At de er gode er det ingen tvil om. Halvparten av browniesene ble nemlig med min datter på skolen, den andre halvparten ble med meg på et morgenmøte på United Influencers. Tilbakemeldingene lot seg ikke vente på – kjempegode, best ever, helt perfekte, ikke for søte, deilig med sjokoladebiter opp i, osv. osv. Så da vet du det.

Prøv oppskriften du – kanskje det er denne oppskriften som gjelder for deg og som gjør at alle andre brownieoppskrifter kan bare gå hjem og legge seg…

Klassisk brownies

ingredienser
  • 280g smør
  • 300g mørk sjokolade, finhakket
  • 350g brunt sukker
  • 6 egg
  • 150g hvetemel
fremgangsmåte

Ovn temp. 180C

Smelt smøret. Ha opp i 200g sjokolade, la det smelte og rør det sammen. La sjokoladeblandingen avkjøle.

Ha sukker, egg og hvetmel i en stor bolle. Hell den avkjølte sjokoladeblandingen opp i og rør det hele sammen, gjerne med en ballongvisp. Rør inn resten av den finhakkede sjokoladen (100g).

Hell deigen opp i en kakeform (ca. 25x35cm) som du har kledd med bakepapir. Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter. Test brownies med kakepinne før du tar den ut.

La brownies avkjøle i formen. Skjær i ruter og server. Mmmmmm…..

klassisk brownies

 

Kommentarer

  • Reply Pia 13. februar 2016

    Veldig god oppskrift! Jeg hadde ikke nok sukker så jeg la til noen skjeer peanøttsmør for smakens skyld og det funket veldig fint. Takk for oppskrift! 😀

    • Reply Mat På Bordet 13. februar 2016

      Mmm Pia – det var smart! Peanøttsmør i browniesrøren, det må jeg nesten prøve jeg og 🙂

  • Reply Ellen Lyche 1. februar 2016

    Denne var utrolig god

    • Reply Mat På Bordet 2. februar 2016

      Så bra Ellen – hyggelig at det smakte!

  • Reply mina 26. januar 2016

    hei ine!
    tror du denne kan fryses?

    • Reply Mat På Bordet 26. januar 2016

      Hei Mina
      Det kan den 🙂

  • Reply Line 26. januar 2016

    Hei 🙂

    Har ingenting med innlegget å gjøre. Hva er forskjellen på å steke noe med Melange og olje ? Gir Melange fra seg mye mer matlukt fremfor olje?
    Hva er best å steke med? Hva er nøytral olje ? Håper du svarer:)

  • Reply Andrea 22. januar 2016

    Ser sykt digg ut! Kan man droppe den siste finhakkede sjokoladen? Eller vil det bli for lite da?

    • Reply Mat På Bordet 23. januar 2016

      Hei Andrea

      Det kan du vet du.
      Personlig så tror jeg at jeg smelter den siste 100g sjokoladen sammen med smøret istedenfor å tilsette det som hakket sjokolade på slutten.
      Men, så var det mange som elsket at det var sjokoladebiter i….
      Bare lek med oppskriften du 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »