Deep pan pizza med kjøttboller

Deep pan pizza med kjøttboller

Vi nærmer oss helg og pizzafredag! Denne gangen lager jeg en deep pan variant der pizzaen stekes i en varm ildfast panne. Pannen varmes opp i forkant og pizzadeigen legges direkte i den. En høy kant på pizzaen gjør at den fylles med ekstra mye godt – i dette tilfelle tomatsaus, ost og hjemmelagde kjøttboller.

Oppskrift på kjempegode kjøttboller finner du her om du ikke har en favorittoppskrift allerede. Jeg liker å lage mange når jeg først er i gang, de som ikke spises med det samme legges i frysen og der ligger de til jeg skal lage pizza for eksempel.

Deep pan pizza med kjøttboller – 2 deep pan pizzaer

 

ingredienser
Pizzadeig
  • 300g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • ca. 2dl lunkent vann
Topping
  • 1 boks hakkede eller hele tomater (400g)
  • 1 hvitløksfedd
  • 2-3 grener med basilikumblader
  • mozzarella
  • kjøttboller
  • skivet løk, oliven, kapers, paprika, osv om ønsket - kjør gjerne på med flere toppinger
fremgangsmåte

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Ovn temp. 250 °

Bruk en stavmikser for å kjøre tomater, hvitløk og basilikum glatt. Smak til med salt og pepper.

Sett pannen i den varme stekeovnen i 10 minutter for å få den varm. Alternativt kan du varme den opp på komfyren.

Del deigen i to. Rull ut den ene halvdelen til en sirkel som er større enn pannen din (du ønsker høy pizzakant). Dekk til den andre halvdelen inntil videre.

Legg pizzadeigen opp i den varme pannen. Strø bunnen med noe ost, topp med pizzasaus (vær raus) og fordel kjøttboller og evt. andre godsaker på toppen av sausen. Ha på enda mer ost (vær raus igjen) og gjerne litt småklatter med saus igjen.

Sett pizzaen i forvarmet ovn og stek i 7-9 minutter til pizzaen bobler og har fått fin farge.

Løft ut pizzaen og server, pynt gjerne med basilikum.

Sett pizza nr. sammen og sett den i ovnen mens du nyter pizza nr. 1.

Deep pan pizza med kjøttboller

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »