Har jeg fortalt at jeg liker å kjøpe kokebøker? Det er sikkert ingen overraskelse det. Jeg har mange, men passer på å bytte de ut etterhvert. Litt som med klær. Hvis du ikke har brukt de på 2-3 år så er det på tide å gi de videre.
The new sugar & spice av Samantha Seneviratne er en ny kokebok i kokebokhylla mi. Her tar hun får seg krydder i bakst på en litt uvanlig måte. Disse pepperbrownies er bare en av de spennende kakeoppskriftene du finner i boken. Og ja, du smaker pepper, men det er en utrolig interessant kombinasjon. Må bare prøves!
Pepperbrownies med salt karamell glasur
ingredienser
125g hvetemel
90 g kakao
2.5 ts nykvernet pepper
1/2 ts bakepulver
200g brun farin
2 ts vaniljeekstrakt
2 egg
110 g smeltet smør
Kaaramell glasur
150g sukker
80 ml fløte
2 ss smør
1 ts vaniljeekstrakt
Maldon salt eller lignende
fremgangsmåte
Ovn temp 180°
Bland hvetemel, kakao, pepper og bakepulver sammen i en skål.
Rør sukker, vaniljeekstrakt, egg og smeltet smør sammen. Bland melblandingen i sukker blandingen og rør sammen.
Hell deigen i en form på ca. 20×20 cm som du har kledd med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Kaken skal være gjennomstekt med fortsatt saftig.
Lag karamellglasuren. Smalt sukkeret i en gryte over middelsvarme. Når sukkeret har smeltet og fått en fin gylden farge tilsetter du fløten forsiktig mens du visper. Avslutt med å røre inn smøret. Fortsett å vispe til karamellen har avkjølt seg noe og begynner å tykne. Rør inn vaniljeekstrakten.
Hell den fortsatt varme karamellen over brownieskaken og stør med salt.
Skjær kaken i ruter når karamellen hat avkjølt helt.
Stemmer det med 8dl fløte i karamellen? Blir det ikke mer enn nødvendig til kaken?
Oi, nå måtte jeg inn og sjekke, men det står 80ml i oppskriften, puh. Det blir 0.8dl Suzanne 🙂
Hei 🙂
Hva har skjedd med bloggen til Fru Timian? Skal du også endre din?
Hei Line
Fru Timain har flyttet over til en annen platform – jeg har ingen planer om å gjøre det samme så her blir det ingen endringer 🙂