Pepperbrownies med salt karamell glasur

PB220057

Har jeg fortalt at jeg liker å kjøpe kokebøker? Det er sikkert ingen overraskelse det. Jeg har mange, men passer på å bytte de ut etterhvert. Litt som med klær. Hvis du ikke har brukt de på 2-3 år så er det på tide å gi de videre.

The new sugar & spice av Samantha Seneviratne er en ny kokebok i kokebokhylla mi. Her tar hun får seg krydder i bakst på en litt uvanlig måte. Disse pepperbrownies er bare en av de spennende kakeoppskriftene du finner i boken. Og ja, du smaker pepper, men det er en utrolig interessant kombinasjon. Må bare prøves!

Pepperbrownies med salt karamell glasur

ingredienser
  • 125g hvetemel
  • 90 g kakao
  • 2.5 ts nykvernet pepper
  • 1/2 ts bakepulver
  • 200g brun farin
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 egg
  • 110 g smeltet smør
Kaaramell glasur
  • 150g sukker
  • 80 ml fløte
  • 2 ss smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Maldon salt eller lignende
fremgangsmåte

Ovn temp 180°

Bland hvetemel, kakao, pepper og bakepulver sammen i en skål.

Rør sukker, vaniljeekstrakt, egg og smeltet smør sammen. Bland melblandingen i sukker blandingen og rør sammen.

Hell deigen i en form på ca. 20×20 cm som du har kledd med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Kaken skal være gjennomstekt med fortsatt saftig.

Lag karamellglasuren. Smalt sukkeret i en gryte over middelsvarme. Når sukkeret har smeltet og fått en fin gylden farge tilsetter du fløten forsiktig mens du visper. Avslutt med å røre inn smøret. Fortsett å vispe til karamellen har avkjølt seg noe og begynner å tykne. Rør inn vaniljeekstrakten.

Hell den fortsatt varme karamellen over brownieskaken og stør med salt.

Skjær kaken i ruter når karamellen hat avkjølt helt.

PB220101

Kommentarer

  • Reply Suzanne 2. september 2016

    Stemmer det med 8dl fløte i karamellen? Blir det ikke mer enn nødvendig til kaken?

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2016

      Oi, nå måtte jeg inn og sjekke, men det står 80ml i oppskriften, puh. Det blir 0.8dl Suzanne 🙂

  • Reply Line 21. april 2016

    Hei 🙂

    Hva har skjedd med bloggen til Fru Timian? Skal du også endre din?

    • Reply Mat På Bordet 25. april 2016

      Hei Line
      Fru Timain har flyttet over til en annen platform – jeg har ingen planer om å gjøre det samme så her blir det ingen endringer 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »