Jeg måtte gjøre det samme, og har også bakt den i en brødform slik hun gjorde. Mengdene er nesten de samme som i den originale oppskriften, men jeg har forenklet teknikken noe.
Du har kanskje en marmorkake oppskrift fra før av, men prøv denne. Jeg kaller det for luksusutgaven – med så mye smør og egg blir den ordentlig saftig og fin. Sitrusskallet gir den også det lille ekstra!
Marmorkake
ingredienser
300g myk smør
200g sukker
6 egg
2ts vaniljeekstrakt
1/2 ts finrevet appelsinskall
1/2 ts finrevet sitronskall
300g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
fremgangsmåte
Ovn temp. 180º
Pisk smør og sukker myk og luftig. Tilsett egg, ett om gangen. Pisk til egget er godt blandet i deigen før du tilsetter det neste.
Ha i vaniljeekstrakt og sitrusskall til slutt.
Bland hvetemel med bakepulver og rør inn i deigen. Ta cirka 1/3 av deigen og ha i en annen bolle. Sikt kakaoen over deigen og rør den inn.
Ha 1/3 av den lyse deigen i en brødform. Formen bør være smurt eller kledd med bakepapir. Fordel den mørke deigen på toppen. Fordel resten av den lyse deigen på toppen av den igjen.
Bruk en pinne til å røre litt rundt i deigen.
Sett kaken i forvarmet ovn og stek i ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å teste med en kakepinne. Stikk den i midten av kaken og dra den ut. Er kakepinnen ren er kaken ferdig, er det deig på pinnen trenger den mer steketid.
Løft kaken forsiktig ut av formen og la den avkjøle på rist.