Grønn dip! Jada!
Hummus er fantastisk god i sin originale versjon (bruk gjerne denne oppskriften her) men den er også fin å variere. Vil du ha party kan du servere mange forskjellige hummus varianter (gjerne i forskjellige farger) og servere de med en hel haug grønnsaker, sprø pitachips og brød til for eksempel.
Hummus med ruccola er også kjempegodt på brødskiva! Lag verdens beste blings med hummus, serranoskinke og en god ost for eksempel ♥
Jeg elsker fargen på denne hummusen, men så er jeg også veldig glad i fargerik mat. Det er selvsagt ikke fargen som skal være avgjørende – det er smaken og den litt peprete salaten piffer opp hummusen og gjør den litt mer spennende. Synes nå jeg…
Prøv den du og!
Hummus med ruccola
- en pose ruccola (75g)
- en boks kikerter (230g drenert vekt)
- 1 hvitløksfedd
- saften av en halv sitron
- 1 ts dijon sennep
- olivenolje
- salt
Ha ruccola, kikerter, hvitløksfedd, sitronsaft og sennep i en foodprocessor og sett den i gang. Ha i oliven olje litt om litt til du ser at du får onsket konsistens. Smak til med salt.
Ha hummusen i en serveringsskål, hell over litt mer olivenolje og pynt med ruccola blader. Jeg grovhakket noen pistasjnøtter og strødde på toppen – ristede gresskarkjerner hadde også gjort seg. Vil du ha det litt spicy kan du også pynte med noen chili flak.
Server som dip med grønnsaker og/eller brød.
Ingen tahini? ::
Nope. ingen tahini Inga 🙂
Hi! It looks great ! Any chances to get the recipe in English?thanx a lot, have a nice day, Namaste.
Hi Paolo – sorry, I don’t plan on translating this recipe – use google translate. Let me know if there is something you don’t understand 🙂