Snurrer igjen, ja, jeg er litt hekta! De er bare så allsidige! De kan spises til noe – en suppe eller en salat for eksempel, eller de kan spises uten annen tilbehør. De kan spises kalde eller varme. De kan fryses, de kan varmes opp. De passer til frokost – kanskje med et speilegg til for eksempel – eller til lunsj (supert å ha i matpakken) – til middag – ref. supper og salater – til kveldsmat eller bare rett og slett som et mellommåltid.
Ferdig ‘smurt’ er de og siden de er bakt med fyll, så det er bare å sette i gang og spise de uten videre fiksfakserier. Ja og apropos fyll, fyll de godt! Det er så skuffende når ikke snurrer har nok fyll – da smaker de bare brød… Følg oppskriften så blir det bra!
Grove snurrer med ost, bacon og mye annet godt – 12 snurrer
Deigen
- 400g hvetemel
- 50g kruskakli (hvetekli)
- 1/2 pakke tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 3 dl vann
Fyllet
- 200g kremost
- 2 hvitløksfedd, presset
- 1 vårløk, grovhakket
- ca. 100g lettstekt bacon
- en håndfull persille, grovhakket
- ca. 150g revet ost
Ovn temp 200°
Lag deigen. Bland hvetemel, kruskakli, tørrgjær og salt sammen. Sett kjøkkenmaskinen i gang (med eltekrok) og hell i vannet. La maskinen elte deigen i 10-15 minutter til den er glatt og smidig.
Lager du deigen for hånd blander du det tørre i en bolle. Hell i vannet og rør deigen sammen med en sleiv. Hell deigen over på en lett melet flate og elt for hånd til den er glatt og smidig.
Dekk deigen til og la den hvile et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca. 40 minutter.
Kjevle deigen ut til en firkant på ca. 30x50cm.
Rør hvitløken i kremosten og smør dette jevnt utover.
Dryss over vårløk, lettstekt bacon, persille og ost. Press fyllet lett ned med hendene og rull deigen sammen til en lang pølse.
Skjær pølsen i 12 like store skiver og legg de på et bakebrett eller ildfastform dekket/kledd med bakepapir.
Dekk snurrene til og la e etterheve på et lunt sted 30-40 minutter.
Sett snurrene i ovnen og stek i ca. 20 minutter til de er gyldne og gjennomstekte.
La de avkjøle noe før du spiser de, men spis de gjerne mens de fortsatt er lunkne. Alternativt kan du la de avkjøle helt og varme de opp igjen før servering.
Om du ikke ønsker å spise alle (du må spise en….) med en gang, lar du de avkjøle helt før du fryser de. La de tine og varm de opp før servering.
Og så et siste bilde….
Skulle ønske jeg kunne formidle duften av disse snurrene, de lukter så godt! Veldig god på smak er de og med plenty fyll, akkurat slik de skal være…
Laget denne, og de var svært gode, men opplevde at deigen ble vanskelig å jobbe med. Den ble lite smidig, seig og det gikk hull på den under rullingen. Er det virkelig meningen at man ikke skal benytte noen form for olje eller smør i deigen?
Hei Sondre
Det stemmer at det skal ikke tilsettes noe fett til deigen.
Kan det hende at deigen ikke ble eltet lenge nok?
hilsen
ina
Hei!
Kan disse snurrene brukes som skolemat, eller bør de være litt varme nå de skal spises?
Hei Ingunn
De smaker aller best lunkne men kan også spises ‘kalde’ som skolemat.
Frys de gjerne når de er ferske. Legg de frosne i matpakken så er de tint til lunsj.
hilsen
ina
Kan jeg lage alt ferdig om kvelden og steke dagen etter tror du? Har lyst til å servere til mine elever på skolen
hei Anne Marie
Beklager veldig sen tilbakemelding her.
Du kan oppbevare ustekte snurrer i kjøleskapet og steke dagen etter ja. Men, de bør få lov til å komme til romtemperatur før du steker de. Det tar gjerne en time +. Alternativt kan du steke de, la de avkjøle og fryse de til dagen etter om du vil ha de helt ferske.
Ina
Hei,de ser fristende utLurer på hva slags mel bruker du,og om du har forslag på evt.blanding(pleier å kombinere siktet og grov jeg 🙂 )
Hei Sanja! Bruker ‘vanlig’ hvetemel i denne oppskriften. Du kan gjerne bruke en blanding av finmalt og grovmalt 🙂
Dette er en av mine favoritter
Ja, skjønner det Anne Grete 🙂
Å fy flate, dette så godt ut!
Må lage, bacon, mmmmmmmmmmm 🙂
Det var ønsket effekt Mari 🙂
Hei! Disse snurrene såg kjempegode ut, det jeg lurte på er hvilken kremost du bruker? Den med krydder eller naturell?
Mvh May Kristin
Hei Mai Kristin – jeg brukte naturell men det er ingenting i veien for å bruke den krydrete – tenker du kan sløyfe hvitløken da…..