Brune pinner – et kjedelig navn for en utrolig smakfull julebakst !
Nå skal det sies at brune pinner beskriver denne julebaksten ganske så bra rent utseendemessig – de er brune og de er pinne formet. Men de er faktisk mye mer enn det.
Jeg liker mine litt seige i midten og regulerer dette ved å ikke trykke de for flat ut og ikke steke de for lenge. Jeg liker også å lage de med brun sukker istedenfor vanlig sukker. Og så har jeg kanskje litt ekstra kanel i enn det som angis i de fleste oppskriftene. Men her gjør du akkurat som du vil.
Brune pinner er raske og enkel å lage – en ypperlig bakst å lage med barna!
Lyst på flere julebakstoppskrifter – hele Julekalenderen 2016 kan du se her.
Oppskriften følger under bildet.
Brune pinner – ca. 24 pinner
- 200g brun sukker
- 200g myk smør
- 1 eggeplomme (eggehvite bruker du til pensling)
- 1 ss mørk sirup
- 300g hvetemel
- 2 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
til pensling og pynt
- 1 egghvite
- perlesukker
- grovhakkede mandler
Fremgangsmåte
Ovn temp 180°
Pisk sukker og smør lett og luftig. Tilsett eggeplommen og sirupen.
Bland hvetemel med kanel, vaniljesukker og natron og bland med smørblandingen til deigen kommer sammen.
Det deigen i to emner og trill til tykke pølser. Sett pølsene på et bakebrett som du har kledd med bakepapir og trykk de flat til ca. 1cm tykkelse.
Pensle med eggehvite og strø med hakkede mandler og perlesukker.
Sett i forvarmet ovn og stek i 10 minutter.
Skjær kakene i pinner litt på skrått mens fortsatt varmt. Når de har stivnet noe kan du løfte de over på en rist for å avkjøle helt.
Brune pinner kan oppbevares i tette kakebokser.
Jeg fant frem noen juletrær jeg strikket for ørten år siden, søte ikke sant? ♥ Og en fin måte å bruke opp litt restegarn.