Nye eltefrie rundstykker på gang her og denne gangen er det eltefrie rundstykker med byggmel og linfrø som gjelder!Like enkle å lage som ‘vanlige’ eltefrie rundstykker bare litt flere ingredienser.
For å få den fine formen på rundstykkene må du regne med litt håndarbeid. Dvs du må i gang med å trille deigen. Det er jo selvsagt helt opp til deg om du ønsker å bestemme formen eller om du vil gjøre som her og gi de en fri form. Begge smaker like godt…
Eltefrie rundstykker med byggmel og linfrø
- 450g hvetemel
- 150g byggmel
- 50 g linfrø
- 2 ts havsalt
- 1/2 ts tørrgjær
- 5 dl vann
Ovn temp 200°
Rør sammen hvetemel, byggmel, linfrø, havsalt og tørrgjær. Rør inn vann til du har en nogenlunde sammenhengende deig.
Dekk til deigen og la den heve over natten på kjøkkenbenken.
Hell deigen over på en melet flate og elt deigen lett. Del deigen i like store deler for å lage 12-16 rundstykker alt ettersom hvor store rundstykker du ønsker å lage.
Trill deigen ut til rundstykker og sett på et bakebrett. Jeg satt de tett inntil hverandre slik at de bakte litt inn i hverandre.
Sett brettet i kald ovn og sett temperaturen til 200°. Stek i 30-40 minutter alt ettersom hvor store rundstykkene er .
Rundstykkene skal ha fått fin farge og ha en hul lyd når du banker de lett på undersiden når de er ferdige.
La rundstykkene avkjøle på rist.
Rundstykkene holder seg godt noen dager og kan gjerne fryses.
Håper det smaker!
Hei,
denne oppskriften var jeg ikke helt fornøyd med. Litt mindre salt og tror det hadde gjort seg med litt sødme i, feks honning.
Hei
Hvordan er konsistensen etter steking, tunge eller veldig luftige?
Midt i mellom vil jeg si 😉
ina
Hei kan jeg lage disse uten linfø? Barna her hjemme er helt « allergiske» mot prikker i brød og rundstykker. Evt noe annet jeg kan ha i som ikke synes så godt??
Det er ikke noe problem å lage rundstykkene uten linfrø.
Vil du erstatte de med annet frø som ikke synes så godt kunne du prøve sesamfrø for eksempel.
hilsen
ina
Nam, så gode ut:). Etterhever du de, eller setter du de rett i ovnen?
Hei Turid
Jeg setter de rett i ovnen – men den er kald! Rundstykkene får dermed lov til å etterheve litt mens de står i ovnen….
Du må gjerne etterheve de om du ønsker, 30 minutter bør holde. Og så kan du sette de i kald eller varm ovn…
Hei, kan man lage brød av oppskriften i stedet? Eltefritt i jerngryte!
Det kan du Cathinka! 🙂
Herlig oppskrift! Kan man bytte ut hvetemel med speltmel?
Hei Henriette
Det kan du. Jeg hadde brukt litte granne ekstra vann enn det som står i oppskriften, kanskje 1/2 dl.
De så gode ut! Må nok smelle sammen en deig i kveld. Digger eltefrie/langtidshevede oppskrifter.