Ord er unødvendig – dette brødet er bare digg. Rett og slett.
Deilig loff med plenty av pesto (hjemmelaget). Masse smak, litt grisete. Skjær det i skiver eller bare riv av stykker. Prøv å behersk deg.
Flettebrød med pesto er ‘flettet’ på samme måte som denne kaken – babka – med sjokoladefyll (den anbefales!). Deigen rulles ut til en firkant, smøres med pesto og rulles opp til en pølse. Pølsen skjæres i to på langs og de to halvdelene ‘flettes’ sammen. Fletta legges i en brødform, etterheves og stekes.
Jeg liker å bruke en litt liten brødform slik at brødet vokser opp over kanten og der litt tjukk og ‘bollete’ ut. Den kan også stekes i en større brødform.
Pestoen er hjemmelaget. Jeg har laget en spinatpesto her og gitt den litt ekstra piff med tanke på hvitløk og krydder og litt mindre olje for at det ikke skal renne utover. Spinatpestoen passer godt til brødet, ikke minst på grunn av fargen. Slik så brødet ut før den gikk i ovnen.
Vakkert, ikke sant?
Da er det bare å sette i gang og lage brødet selv. Om den ikke skal spises med det samme kan den fryses. Server den med supper og gryteretter eller lag en skikkelig digg blings.
Nydelig! Jeg brukte pesto med basilikum, og mitt ble langt i fra så grønt og fint som ditt. Tror du spinaten holder seg grønnere under stekingen? ps: du har den beste matbloggen i hele verden. Helt ærlig. Sara