Flettebrød med pesto

pesto flettebrød

Ord er unødvendig – dette brødet er bare digg. Rett og slett.

Deilig loff med plenty av pesto (hjemmelaget). Masse smak, litt grisete. Skjær det i skiver eller bare riv av stykker. Prøv å behersk deg.

Flettebrød med pesto er ‘flettet’ på samme måte som denne kaken – babka – med sjokoladefyll (den anbefales!). Deigen rulles ut til en firkant, smøres med pesto og rulles opp til en pølse. Pølsen skjæres i to på langs og de to halvdelene ‘flettes’ sammen. Fletta legges i en brødform, etterheves og stekes.

Jeg liker å bruke en litt liten brødform slik at brødet vokser opp over kanten og der litt tjukk og ‘bollete’ ut. Den kan også stekes i en større brødform.

Pestoen er hjemmelaget. Jeg har laget en spinatpesto her og gitt den litt ekstra piff med tanke på hvitløk og krydder og litt mindre olje for at det ikke skal renne utover. Spinatpestoen passer godt til brødet, ikke minst på grunn av fargen. Slik så brødet ut før den gikk i ovnen.

flettebrød med pesto

Vakkert, ikke sant?

Da er det bare å sette i gang og lage brødet selv. Om den ikke skal spises med det samme kan den fryses. Server den med supper og gryteretter eller lag en skikkelig digg blings.

Flettebrød med pesto – 1 brød

ingredienser
Brødet
  • 400g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2.5 dl lunkent vann
Spinatpesto
  • 200g frisk spinat
  • 25g ristede pinjekjerner
  • 25g parmesan grovhakket
  • 2 hvitløksfedd
  • ca. 1 dl god olivenolje
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

En brødform.

Lag brøddeigen. Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle. Rør inn vannet og elt til en smidig deig. Dekk deigen til og la den heve til den har doblet i størrelse.

Lag pestoen. Ha spinat, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og havparten av olivenoljen  i en food procesor. Sett maskinen i gang. Ha opp i mer olivenolje etterhvert til du har riktig konsistens. Pestoen skal være smørbar men ikke rennende. Smak til med salt og pepper.

Rull deigen ut til en firkant. Smør pestoen jevnt utover og rull deigen sammen til en pølse. Skjær pølsen i to på langs og tvinn de to halvdelene sammen. Det blir litt grisete.

Legg fletten i en smurt brødform, dekk til og la de heve 30-60 minutter.

flettebrød med pesto

Sett brødet i forvarmet ovn og stek i 30-40 minutter.

flettebrød med pesto

Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.

flettebrød med pesto

Så ser vi på det vakre brødet igjen…

flettebrød med pesto

før vi skjærer den i skiver.

flettebrød med pesto

Ikke sant at du fikk lyst å lage dette?

flettebrød med pesto

Håper det smaker! ♥

Kommentarer

  • Reply Sara 5. januar 2019

    Nydelig! Jeg brukte pesto med basilikum, og mitt ble langt i fra så grønt og fint som ditt. Tror du spinaten holder seg grønnere under stekingen? ps: du har den beste matbloggen i hele verden. Helt ærlig. Sara

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »