Grove pestosnurrer med fetaost og oliven

Pestosnurrer med fetaost og oliven

Kan en bli lei snurrer? Nei, det kan man faktisk ikke.

Her kommer derfor nok en oppskrift på snurrer – hils på grove pestosnurrer med fetaost og oliven. Du kommer til å elske de, garantert.

Utgangspunkt er igjen den berømmelige spinatpestoen. Spinatpesto er en enkel sak å diske opp med og noe jeg ofte har stående i kjøleskapet. Oppskriften lager et glass og du vil bruke litt over halvparten (om ikke mer) på disse snurrene. Resten kan du servere på si, som dipp, eller du kan oppbevare den i kjøleskapet og ha den på pasta, smøre den på skiva, ha den på kylling eller fisk før du setter de i ovnen, osv. osv. Pestoen er allsidig og god så du kommer helt sikkert til å finne bruk for resten.

Hva gjelder disse snurrene så er de saftige og gode. Hadde det vært sommer, hadde jeg servert de til salat for eksempel. Eller tatt de med på båttur. Om høsten og vinteren kan de serveres til supper eller gryteretter.

Du trenger selvsagt ikke å servere noe som helst med de – de er et lite måltid i seg selv og kan sendes med i matpakker eller spises til kvelds når man vil ha noe raskt og godt.

Snurrene egner seg fint til frysing. Tin de gjerne i romtemperatur og legg de en rask tur i en varm ovn for å få den ‘nystekte’ følelsen.

Pestosnurrer med fetaost og oliven

Glad i snurrer? Du finner flere oppskrifter her.

Grove pestosnurrer med fetaost og oliven – 12-16 stykker

ingredienser
Gjærdeig
  • 500g fullkornshvetemel
  • 1 ts havsalt
  • 2 ts tørrgjær
  • 3.5 dl lunkent vann
  • 50g smeltet smør eller margarin
Fyll
  • spinatpesto*
  • 150 fetaost
  • ca. 50 g oliven, grovhakket
fremgangsmåte

*oppskriften på spinatpesto finner du her. 

Ovn temp. 200°

Bland fullkornshvetemel med salt og tørrgjær. Ha opp i lunkent vann og smeltet smør eller margarin og rør sammen. Elt til du har en smidig og elastisk deig. Dette kan gjøres for hånd eller med kjøkkenmaskin.

Dekk deigen til og la den heve et lunt sted til dobbel størrelse (ca. en time.)

Lag spinatpesto mens deigen hviler.

Kjevl deigen til en firkant på ca. 40x50cm. Smør spinatpesto generøst over det hele.

Grove pestosnurrer med fetaost og oliven

Smuldre fetaosten og strø den og grovhakkede oliven over deigen. Rull deigen sammen til en pølse og skjær den i 12 -16 snurrer.

Sett de på et bakebrett eller i en ildfastform dekket med bakepapir.

Grove pestosnurrer med fetaost og oliven

Dekk de til og la de etterheve en halvtimes tid. Sett i forvarmet ovn og stek i 20-30 minutter til gylne og gjennomstekte.

Grove pestosnurrer med fetaost og oliven

Smaker selvsagt best rett fra ovnen, men la de gjerne avkjøle litt før du kaster deg over de.

Snurrene kan fryses.

Håper det smaker! ♥

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »