
Ovnsbakte parmesanpoteter må du prøve!
Deilig sprøstekte poteter med et lag smeltet og sprø parmesanost på utsiden og deilig og myke inn i. Krydret er de og med salt (selvsagt), pepper og chili. Det hele rundes av med litt frisk, finhakkt persille og enda mer parmesan, så er potetene klare til å serveres til omtrent hva som helst.
Enkle å lage er de og. Jeg liker å koke potetene så vidt møre før jeg blander de med olje og krydder og setter de i ovnen til de har fått litt farge og er helt møre. Du kan også hoppe over kokingen og ha potetene i ovnen direkte. Gjør du det, så vender du de i olje og krydder halt fra starten av og legger 15-20 minutter til steketiden.
Potetene taes ut av ovnen og vendes i (mye) parmesan for så å få en siste runde i ovnen. Parmesanosten smelter og lager et deilig salt og ostede lag rundt hele poteten. Yum!
Egentlig så kunne man servere parmesanpotetene som snacks. Kanskje med litt rømmedip til for eksempel. Istedenfor chips….. lol.
De kan selvsagt også serveres til hvilket som helst måltid som krever poteter som tilbehør. Roastbiff, lam, kalkun, kylling, svin, osv. osv. Litt usikker på om jeg hadde servert de med fisk, men gjør det om du føler for det.
Oppskriften finner du også i den nye kokeboken Potetkokeboka! En kokebok viet til poteter med nesten 100 oppskrifter der poteten er stjernen! Les gjerne mer om den her, eller stikk innom din bokhandel og ta en titt på den! Vil du kjøpe den får du best pris med klikk og hent opsjonen hos Norli og Ark for eksempel – og direkte fra forlaget selvsagt.
Glad i poteter – sjekk ut disse oppskriftene!
Fantastisk inspirerende