Skikkelig digge ovnsbakte parmesanpoteter !!

ovnsbakte parmesanpoteter

Ovnsbakte parmesanpoteter må du prøve!

Deilig sprøstekte poteter med et lag smeltet og sprø parmesanost på utsiden og deilig og myke inn i. Krydret er de og med salt (selvsagt), pepper og chili. Det hele rundes av med litt frisk, finhakkt persille og enda mer parmesan, så er potetene klare til å serveres til omtrent hva som helst.

Enkle å lage er de og. Jeg liker å koke potetene så vidt møre før jeg blander de med olje og krydder og setter de i ovnen til de har fått litt farge og er helt møre. Du kan også hoppe over kokingen og ha potetene i ovnen direkte. Gjør du det, så vender du de i olje og krydder halt fra starten av og legger 15-20 minutter til steketiden.

Potetene taes ut av ovnen og vendes i (mye) parmesan for så å få en siste runde i ovnen. Parmesanosten smelter og lager et deilig salt og ostede lag rundt hele poteten. Yum!

Egentlig så kunne man servere parmesanpotetene som snacks. Kanskje med litt rømmedip til for eksempel. Istedenfor chips….. lol.

De kan selvsagt også serveres til hvilket som helst måltid som krever poteter som tilbehør. Roastbiff, lam, kalkun, kylling, svin, osv. osv. Litt usikker på om jeg hadde servert de med  fisk, men gjør det om du føler for det.

Oppskriften finner du også i den nye kokeboken Potetkokeboka! En kokebok viet til poteter med nesten 100 oppskrifter der poteten er stjernen! Les gjerne mer om den her, eller stikk innom din bokhandel og ta en titt på den! Vil du kjøpe den får du best pris med klikk og hent opsjonen hos Norli og Ark for eksempel – og direkte fra forlaget selvsagt.

Potetkokeboka, en kjærlighetserklæring

Glad i poteter – sjekk ut disse oppskriftene!

Ovnsbakte parmesanpoteter – 4 -6 porsjoner

ingredienser
  • 1 kg rene nypoteter, delt i to hvis store
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1ss havsalt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1/2 ts chilipulver
  • 100g finrevet parmesanost
  • frisk persille, finhakket til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp 220 °

Kok potetene i saltet vann 10 minutter. Hell av vannet (la de dampe godt av) og fordel potetene i en langpanne. De skal kunne ligge i ett lag.

Hell olivenolje, salt, pepper og chili over potetene og bland godt.

Ovnsbakte parmesanpoteter

Sett potetene i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter til de har fått litt farge og er møre. Ta gjerne formen ut av ovnen med jevne mellomrom og rist potetene litt rundt slik at de blir jevnt brune.

Ovnsbakte parmesanpoteter

Hell over parmesan og bland godt. Sett potetene tilbake i ovnen og stek i 5-10 minutter til parmesanen er smeltet og fått litt farge.

Ovnsbakte parmesanpoteter

Hell potetene over i et serveringsfat og strø med finhakket persille, mer parmesanost og salt.

Ovnsbakte parmesanpoteter

Det ser godt ut ikke sant….

Ovnsbakte parmesanpoteter

Jeg begynner å lure på om jeg må skrive en kokebok med poteter som tema….

Ovnsbakte parmesanpoteter

Håper du får lyst å lage de!

Ovnsbakte parmesanpoteter

Kommentarer

  • Reply Ana 6. juli 2021

    Fantastisk inspirerende

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »