One pot pasta med kjøttsaus redder hverdagen!
Ikke bare kan du få mat på bordet på 15 minutter, men du har også bare en gryte du må vaske opp etterpå. Smart, ikke sant?
I denne varianten (for her finnes det selvsagt mange varianter) har jeg brukt pølsefarse som kjøtt. Gode rå pølser er mer og mer tilgjengelig i butikkene og snitter du de opp på langs har du en nydelig krydret farse du kan bruke i stedet for annet kjøttdeig. For du kan selvsagt også bruke kjøttdeig her i stedet, men da må du beregne litt mer krydder.
Løk, hvitløk og pølsefarsen stekes i en stor panne, så tilsettes hakkede tomater og vann. Det hele smaksettes litt med salt og pepper før du har oppi pastaen og lar det småkoke til pastaen er al dente.
Innen den tid har også sausen tyknet. Du kan velge om du vil servere retten som er, eller ta det et steg videre som jeg gjør her. Jeg finner nemlig frem noen osterester (jeg samler på de i en liten pose i kjøleskapet), river det eller skjærer det i små terninger og tilsetter en dæsj med fløte (jeg bruker matfløte). Osten smelter i sausen, fløten temmer tomatsmaken og du sitter igjen med en deilig, mild og smakfull pastarett.
Laget på 15 minutter.
Og du har bare brukt en gryte.
Dette må prøves ikke sant?
Et lite ord om pasta. Bruk gjerne pasta formet som skjell for denne retten (jeg har brukt tricolore pasta). Skjell fungerer som små skåler som fylles opp med kjøttsausen, nesten som fylt pasta. Veldig godt!
Dette ble knallgodt! Brukte chorizo som jeg kuttet opp i biter, og hadde fersk basilikum på toppen. Veldig enkelt og veldig godt!
Hei, jeg hadde så store forventninger til denne retten, bl.a fordi jeg har så god erfaring med de andre oppskriftene dine. Men jeg ble litt skuffet. Skal inrømme at jeg endret litt på oppskriften siden jeg ikke hadde rå pølse men brukte karbonadedeig. For å få mer smak tilsatte jeg litt gulrot og stangselleri sammen med løk og hvitløk. Krydringen var kanskje litt feil, jeg brukte Jacob’s krydder til lam (pepper,løk, paprika, rosmarin, timian, hvitløk, oregano, gulrot og rapsolje) fordi jeg har god erfaring med dette til storfekjøtt. Hadde også i nesten 3/4 kryddermål salt. Skulle kanskje gjort det enklere, og valgt timian, salt og pepper. Men krydringen var ikke hovedproblemet. Problemet var at pastaen (jeg brukte penne) trengte nesten 25 minutter til å bli al dente. Jeg har opplevd før at ris trenger mye lenger tid når det kokes i tomatsaus. Men altså også penne. Og jeg måtte tilsette ganske mye mer vann fordi det tyknet slik. Dermed ble tomatsmaken mindre utpreget. Helt OK middag, men dessverrre heller ikke mer. Tror jeg koker pastaen litt først neste gang.
Hei Hanne
Huff, leit å høre at denne oppskriften ikke funket for deg.
Pølsefarsen er litt essensiell for smaken, da det er ferdigkrydret så å si – anbefaler at du prøver med det neste gang.
Når det gjelder pastaen, så opplevde jeg ikke det samme som deg. Koketiden vil variere med type pasta du bruker, mine trengte 7 minutter. Bruker du pasta som trenger lengre tid må du belage deg på at sausen fordamper mer og mer væske må tilsettes (skal skrive det tydeligere i oppskriften). Dvs mer vann. Tilsetter de mer vann så blir smaken utvannet og må tilpasses med krydder og om det blir for lite tomatsmak, med litt tomatpurée.
Det er selvsagt ikke noe i veien for å koke pastaen ved siden av, men det er veldig kjekt å slippe enda en gryte.
Håper du gir oppskriften en sjans til.
hilsen
ina
Laget denne i dag med rå pølser fra Jacobs, salsiccia og bratwurst, ble råbra! Min pasta måtte koke lengre så tilsatte litt mer vann, supplerte med litt hvitløkpulver og lys kjøttbuljong. Glemte å kjøpe revet ost, men fant skivet hvitost i skapet og hadde i litt permesan. Takk for god oppskrift!