Pasta med romescosaus – digg middag på 15 minutter !!

Pasta med romescosaus - digg middag på 15 minutter

Pasta med romescosaus lager du på 15 minutter – æresord.

Kanskje enda mindre tid avhengig av hva slags pasta du koker og om du lager romescosaus i forkant.

Ja, og så trenger du bare en gryte.

Kan det egentlig bli bedre?

Romescosaus er en tomat og paprika basert saus fra Spania. Paprika grilles, huden fjernes og kjøres så glatt med tomater og annet godt. Og skal du først grille paprika kan du også grille tomatene for litt ekstra smak.

MEN – og jeg hører deg allerede «dette tar jo mer enn 15 minutter….» – jeg brukt ferdig grillede paprika som du kan kjøpe på glass. Lurt, ikke sant? Og sparer masse tid. For nå er det bare snakk om å kjøre alle ingrediensene til romescosausen glatt i en food processor (bruk en stavmikser om du ikke har food processor).

Og sausen kan du selvsagt lage i forkant. Du kan også lage mye mer enn angitt her i oppskriften. Sausen holder seg nemlig fint 3-5 dager i kjøleskapet og kan brukes som dip, som saus over fisk eller kjøtt i tillegg til å røres sammen med pasta.

Den kan også fryses. Frys den gjerne i porsjoner, da er det lettere å forsyne seg med akkurat den mengden man trenger

Så var det pastaen. Jeg foretrekker å bruke en pasta med riller som holder litt på sausen. Jeg har brukt rigatoni her. Mitt andre valg var fusilli som jeg også hadde liggende i skuffen.

Pastaen kokes i rikelig og godt saltet vann. Har du ikke laget sausen, kan du bruke tiden det tar å koke vannet og så pastaen for å lage den. Det bør være rikelig med tid.

Så blandes pastaen og sausen og det hele varmes opp (i samme gryte som du kokte pastaen i) før du tilsetter ruccola, oliven (valgfritt, men det er kjempegodt) og parmesan. Litt fersk pepper over det hele er også alltid lurt.

Og det var det hele. Kok pasta, rør med saus, server!

Pasta med romescosaus - digg middag på 15 minutter

Pasta med romescosaus – digg middag på 15 minutter – 4 porsjoner

ingredienser
romecosaus
  • 1 glass grillede paprika (350g uten lake)
  • 1 godt moden tomat
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 100g hasselnøtter uten skall
  • 1/2 ts røkt paprika
  • 2 ts basamico eddik
  • salt, pepper
serveres med
  • 400g pasta (rigatoni)
  • 50g ruccola
  • en god håndfull sorte oliven delt i to på langs
  • parmesan
  • pepper
fremgangsmåte

Pasta med romescosaus - digg middag på 15 minutter

Ha grillede paprika, tomat, hvitløksfedd og nøtter oppi en food processor og kjør til du har en litt grov saus.

Rør inn røkt paprika (bruk vanlig paprika om du ikke har røkt) og balsamico eddik. Smak til med salt og pepper.

Skal den ikke brukes med det samme, kan du helle sausen over i ett glass med lokk. Oppbevar kjølig 3-4 dager.

Kok pastaen i rikelig, godt saltet vann. Kok den 2-3 minutter mindre enn anvist på pakken.

Sett en kopp med varm pastavann til side og hell av resten,

Ha pastaen tilbake i gryta og hell over sausen.  Sett gryta tilbake på middels sterk varme og rør sammen. Hell oppi litt pastavann om det blir litt tørt og la det surre over varmen til pastaen er al dente.

Rør inn ruccola og oliven like før servering.

Server med parmesan og pepper. (Litt god olivenolje over det hele er heller ikke dumt. )

Pasta med romescosaus - digg middag på 15 minutter

Og så er det bare å håpe at det smaker og at du kanskje har fått en ny favorittrett!

Pasta med romescosaus - digg middag på 15 minutter

 

Kommentarer

  • Reply Kari 16. februar 2022

    Hei. Må det være hasselnøtter uten skall eller fungerer det også med skall?

    • Reply Mat På Bordet 8. mars 2022

      Hei Kari
      Det er ikke noe i veien å bruke hasselnøtter med skall.
      For å fjerne skall ristes hasselnøttene. Den prosessen endrer også smaken på nøttene som da gir bedre smak til sausen.
      Men, som sagt du kan bruke med skall om du ikke ønsker å gå til det skrittet.
      ina 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »