Pasta med romescosaus lager du på 15 minutter – æresord.
Kanskje enda mindre tid avhengig av hva slags pasta du koker og om du lager romescosaus i forkant.
Ja, og så trenger du bare en gryte.
Kan det egentlig bli bedre?
Romescosaus er en tomat og paprika basert saus fra Spania. Paprika grilles, huden fjernes og kjøres så glatt med tomater og annet godt. Og skal du først grille paprika kan du også grille tomatene for litt ekstra smak.
MEN – og jeg hører deg allerede «dette tar jo mer enn 15 minutter….» – jeg brukt ferdig grillede paprika som du kan kjøpe på glass. Lurt, ikke sant? Og sparer masse tid. For nå er det bare snakk om å kjøre alle ingrediensene til romescosausen glatt i en food processor (bruk en stavmikser om du ikke har food processor).
Og sausen kan du selvsagt lage i forkant. Du kan også lage mye mer enn angitt her i oppskriften. Sausen holder seg nemlig fint 3-5 dager i kjøleskapet og kan brukes som dip, som saus over fisk eller kjøtt i tillegg til å røres sammen med pasta.
Den kan også fryses. Frys den gjerne i porsjoner, da er det lettere å forsyne seg med akkurat den mengden man trenger
Så var det pastaen. Jeg foretrekker å bruke en pasta med riller som holder litt på sausen. Jeg har brukt rigatoni her. Mitt andre valg var fusilli som jeg også hadde liggende i skuffen.
Pastaen kokes i rikelig og godt saltet vann. Har du ikke laget sausen, kan du bruke tiden det tar å koke vannet og så pastaen for å lage den. Det bør være rikelig med tid.
Så blandes pastaen og sausen og det hele varmes opp (i samme gryte som du kokte pastaen i) før du tilsetter ruccola, oliven (valgfritt, men det er kjempegodt) og parmesan. Litt fersk pepper over det hele er også alltid lurt.
Og det var det hele. Kok pasta, rør med saus, server!
Hei. Må det være hasselnøtter uten skall eller fungerer det også med skall?
Hei Kari
Det er ikke noe i veien å bruke hasselnøtter med skall.
For å fjerne skall ristes hasselnøttene. Den prosessen endrer også smaken på nøttene som da gir bedre smak til sausen.
Men, som sagt du kan bruke med skall om du ikke ønsker å gå til det skrittet.
ina 🙂