De aller beste HAMBURGERBRØDENE lager du med poteter!

De aller beste HAMBURGERBRØDENE lager du med poteter!

Det er sant – de aller beste hamburgerbrødene lager du med poteter!

Ikke bare poteter selvsagt, men en god del poteter som blandes med mel og annet som skal til for å lage en gjærdeig. Har du altså poteter til overs fra gårsdagens måltid, vet du hvordan du best skal bruke de.

Å ha potet oppi hamburgerbrød er ikke noe jeg har funnet på. I USA finner er det vanlig å finne burgerbrød med potet, nettopp fordi poteten gjør de så lette og luftige. I det hele tatt, så er poteter i bakst en god idé og flere oppskrifter med poteter i bakst finner du i den siste kokeboken min POTETKOKEBOKA, en kjærlighetserklæring. Sjokoladekake for eksempel er ekstra godt med poteter…

Har du fortsatt ikke boken, trenger en ekstra kopi for å ha på hytta eller gi bort, eller kjenner noen som trenger litt inspirasjon i potetveien, så kan du handle boken i min nyopprettede bokhandel her. Handler du der, får jeg også en prosent av salget. Boken finnes selvsagt også i bokhandel om du vil bla i den først, og kan også bestilles direkte fra forlaget her.

Potetkokeboka, en kjærlighetserklæring

Men tilbake til disse hamburgerbrødene – eller burgerbrød for de kan selvsagt brukes til annet enn hamburgere. Kyllingburger, fiskeburger, grønnsaksburger er alle gode alternativer. Og så kan burgerbrød selvsagt også brukes til å lage en mega digg sandwich!

Og du, lag mange når du først er i gang. De kan gjerne fryses slik at du har de lett tilgjengelig om du ønsker å lage burgere en dag, Og tro meg – kjøpte burgerbrød vil aldri smake like godt…

De aller beste HAMBURGERBRØDENE lager du med poteter!

De aller beste HAMBURGERBRØDENE – lager 12 stykker

ingredienser
  • 250g kokte poteter, avkjølt og most
  • 500g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 150g smeltet smør eller margarin
  • 1 egg
  • 1 ss honning
  • 200ml melk
  • 1 egg til pensling
  • sesamfrø
fremgangsmåte

Ovn temp. 180 °C

Ha potet, hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle, og rør sammen, gjerne med visp slik at poteten ikke klumper seg.

Bland det avkjølte smøret med egg, honning og melk, og hell blandingen oppi det tørre.

Elt deigen til den er elastisk og fin, for hånd eller med kjøkkenmaskin. Tilsett mer mel om nødvendig under elting, men pass på at deigen ikke blir for tørr.

Dekk deigen til og la den heve et lunt sted til dobbel størrelse – dette tar gjerne en times tid.

Kjevle ut deigen til cirka 1,5cm tykkelse, og stikk ut rundinger på størrelse med et burgerbrød. Legg brødene på et bakebrett dekket med bakepapir. Elt resten av deigen sammen, og kjevle den ut igjen. Stikk ut flere hamburgerbrød. Fortsett med dette til du har brukt opp all deigen.

De aller beste HAMBURGERBRØDENE lager du med poteter!

Dekk ti burgerbrødene og la dem heve på et lunt sted til de har doblet seg i størrelse.

Pensle brødene med egg og strø med sesamfrø.

De aller beste HAMBURGERBRØDENE lager du med poteter!

Sett burgerbrødene i varm ovn og stek i 10-15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

De aller beste HAMBURGERBRØDENE lager du med poteter!

Løft de over på en rist og la de avkjøle helt.

De aller beste HAMBURGERBRØDENE lager du med poteter!

Husk at du må gjerne lage burgerbrød i forskjellige størrelse. Store som her er supre til burgere, mindre er supre til sliders.

Og se hvor luftige og fine de blir!

De aller beste HAMBURGERBRØDENE lager du med poteter!

Kommentarer

  • Reply Thove Kramer Arntsen 7. juni 2024

    Hei Ina, dette er de beste hamburgerbrødene jeg har laget. Så myke og gode og så smuldrer de ikke opp ved spising.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »