Det er sant – de aller beste hamburgerbrødene lager du med poteter!
Ikke bare poteter selvsagt, men en god del poteter som blandes med mel og annet som skal til for å lage en gjærdeig. Har du altså poteter til overs fra gårsdagens måltid, vet du hvordan du best skal bruke de.
Å ha potet oppi hamburgerbrød er ikke noe jeg har funnet på. I USA finner er det vanlig å finne burgerbrød med potet, nettopp fordi poteten gjør de så lette og luftige. I det hele tatt, så er poteter i bakst en god idé og flere oppskrifter med poteter i bakst finner du i den siste kokeboken min POTETKOKEBOKA, en kjærlighetserklæring. Sjokoladekake for eksempel er ekstra godt med poteter…
Har du fortsatt ikke boken, trenger en ekstra kopi for å ha på hytta eller gi bort, eller kjenner noen som trenger litt inspirasjon i potetveien, så kan du handle boken i min nyopprettede bokhandel her. Handler du der, får jeg også en prosent av salget. Boken finnes selvsagt også i bokhandel om du vil bla i den først, og kan også bestilles direkte fra forlaget her.
Men tilbake til disse hamburgerbrødene – eller burgerbrød for de kan selvsagt brukes til annet enn hamburgere. Kyllingburger, fiskeburger, grønnsaksburger er alle gode alternativer. Og så kan burgerbrød selvsagt også brukes til å lage en mega digg sandwich!
Og du, lag mange når du først er i gang. De kan gjerne fryses slik at du har de lett tilgjengelig om du ønsker å lage burgere en dag, Og tro meg – kjøpte burgerbrød vil aldri smake like godt…
Hei Ina, dette er de beste hamburgerbrødene jeg har laget. Så myke og gode og så smuldrer de ikke opp ved spising.