Ekstra enkle eltefrie rundstykker

eltefrie rundstykker

Visste du at du kan slutte å kjøpe halvstekte eller frosne rundstykker fordi det er  raskere, sunnere OG billigere å lage de fra bunnen av? Helt sant!

Vi snakker her om eltefrie rundstykker. Det innebærer at du rører sammen en enkel deig (ingen elting altså) kvelden før som er klar for steking dagene etter (fortsatt uten elting). Jeg har tidligere skrevet om disse rundstykkene, men her har jeg gjort de enda enklere.  Istedenfor å fordele deigen som jeg vanligvis gjør i en muffinsform ‘klatter! jeg rett og slett deigen  opp i en langpanne. Som du ser, så var jeg ikke så nøye med ‘klattingen’, men steking gjør underverker og de ble flotte og fine på en halvtime.

Ferske, varme velduftende rundstykker med minimalt med innsats!

SJEKK DEN NYE VIDEOEN SOM VISER HVOR ENKELT DET ER Å LAGE DISSE RUNDSTYKKENE 

eltefrie rundstykker

for deilige rundstykker trenger du

  • 500g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 4 dl vann

Rør sammen mel, salt og tørrgjær i en bolle. Hell vannet i melblandingen og rør deigen sammen – den skal ikke eltes. Dekk deigen til og la den stå på kjøkkenbenken din over natten til heving.

Neste morgen bruker du en skje for å legge deigen ‘klattvis’ i en langpanne dekket med bakepapir. Pensle ‘klattene’ med litt egg, strø gjerne over litt frø og sett langpannen i en kald ovn.

Sett ovnen på 200C og stek i ca. 35 minutter til rundstykkene er gyldne.

eltefrie rundstykker

Løft rundstykkene over på en rist og bryt de fra hverandre. Spis gjerne mens de fortsatt er varme!

Liker du konspetet kan du finne du flere oppskrifter på eltefrie rundstykker her:

eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker i muffinsform,eltefrie havrerundstykker og eltefrie rugrundstykker

Og synes du at det hadde vært spennende å prøve deg på et eltefritt brød kan du velge og vrake mellom oppskrifter her

eltefritt brød

Lykke til med bakingen!!

Kommentarer

  • Reply Marit 21. februar 2019

    Lagde disse, ble veldig gode da jeg strødde dem med Krydder/frøblandingen «Everything Bagel» Hjemmelaget frøblanding etter oppskrift basert på den blandingen du kan kjøpe hos Trader Joe i USA

    • Reply Mat På Bordet 23. februar 2019

      Å, den har jeg og!!
      Min søster tok den med som gave, den er bare supergod.
      Snart tom, så jeg må straks lage min egen tror jeg…..

  • Reply Stine 9. juni 2018

    Hei!

    Rundstykkene ble hverken så luftige som på bildet etter steking og de ble seige..hva har jeg gjort galt?

    • Reply Mat På Bordet 31. august 2018

      Hei Stine
      Det er vanskelig å si her jeg sitter.
      Det kan hende at deigen ble håndtert for mye når rundstykkene ble formet, eller at gjæren ikke var helt på topp, at det ble målt for mye mel, at ovnen ikke hadde riktig temperatur, osv. osv.
      Jeg kan bare anbefale at du prøver igjen – øvelse gjør mester.
      Lykke til!
      hilsen
      ina

  • Reply Torveig Stranger-Johannessen 25. mars 2017

    Hei.
    Bruker du varmluft eller vanlig over og undervarme?
    For en som ikke baker så mye kunne jeg ønske at man var flinkere til å sette dette inn i oppskriftene.
    Ellers så syns jeg du har en kjempefin blogg som brukes mye her.

    • Reply Mat På Bordet 30. mars 2017

      hei Torveig

      Jeg bruker alltid varmluft om ikke det står annet.
      Skal prøve å være mer presis fremover 😉

  • Reply Tone 14. august 2016

    Skal rundstykkene stekes i 35 min, etter at ovnen er varm, eller er det 35 min fra de blir satt i kald ovn?

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      35 min fra de blir satt inn i kald ovn Tone. Vær obs på at noen ovner tar lengre/kortere tid å komme opp til temperatur og at rundstykkene vil kanskje trenge mer eller mindre tid. Hold øye med tiden første gang du steker de 🙂 Lykke til!

  • Reply Karjana 22. november 2015

    Hei.
    Kan jeg lage disse noen dager før og fryse de ned? Hvordan vil du i så fall gjøre det med tining og steking? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 23. november 2015

      Det kan du Karjana!
      Har jeg tid så bare legger jeg de frosne rundstykkene på benken og lar de tine. Har jeg litt hastverk, skjærer jeg de i to når de er sånn halvtinte og legger de i brødristeren.
      Har jeg ordentlig hastverk, tiner jeg de i ovnen (100C) og evt også tar de ut når de er halvveis tinte, deler de i to og tiner de ferdig med hjelp av brødristeren.:)

      • Reply Karjana 23. november 2015

        Ok, supert! Er i USA og skal lage de til Thanksgiving, så de skal serveres varme, derfor jeg lurer 😀 Takk for tipset!

  • Reply andrea 11. november 2015

    Hei,skal di heve lenge i kald ovn før di stekes?

    • Reply Mat På Bordet 12. november 2015

      Hei Andrea
      De skal ikke etterheves, bare sett de i kald ovn og sett på ovnen 🙂

  • Reply Windi. 10. oktober 2015

    Eg vil gjerne takke for din inspirasjon i matlaging,det har gitt meg fornyet glede.
    Først og fremst alle deilige eltefritt brød og rundstykker oppskrifter. 🙂 🙂

    • Reply Mat På Bordet 11. oktober 2015

      Å så koselig å høre Windi – tusen takk for fin tilbakemelding <3
      Og fortsatt god baking!!

  • Reply Suzanne 8. september 2015

    Har du smurt dem med smør før du steker dem? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 9. september 2015

      Hei Suzanne
      Jeg bruker en muffinsform med non stick belegg så jeg smører det ikke.
      Du kan smøre muffinsformen om den ikke har dette belegget eller strø litt mel i bunnen og lirke de forsiktig ut med kniv etter steking.

      • Reply Suzanne 10. september 2015

        Ok, men lurte vel egentlig på om du har smurt rundstykkene med smør eller egg? Ser ut som at det er noe gult på deigen på bildet hvor de ligger som klatter i langpannen 😛

        • Reply Mat På Bordet 14. september 2015

          Lol, sorry Suzanne,, jeg misfortso jo helt.
          Ja, jeg penslet de med egg 🙂 men det er ikke nødvendig.

  • Reply Kristian 10. august 2015

    Veldig enkelt og suverent resultat! Perfekt til søndagsfrokosten. Jeg liker denne varianten bedre enn å bruke muffinsform.

    Tips: Bytt ut 100g mel med 100g frø.

    • Reply Mat På Bordet 11. august 2015

      Så bra Krsitian!
      Ekstra enkelt er alltid bra! Og takk for tips vedr. frø!

  • Reply Mat på Bordet 3. juli 2015

    Hei Maria

    Ja, dette er en meget takknemlig oppskrift der u kan variere type mel nesten som du vil. Og ja, jeg har slått deigen ned på rundstykkene og formet de til ‘ordentlige’ rundstykker – tar selvsagt mer tid, men god struktur ja. Sjekk denne oppskriften for eksempel http://www.matpaabordet.no/2015/05/18/eltefrie-havrerundstykker/

  • Reply Maria Mathisen 20. juni 2015

    Deilig med ferske rundstykker til helgefrokosten. Jeg brukte 200 g sammalt ememr og 300 g siktet spelt. Har du forsøkt å slå deigen ned om morgenen og la dem heve? Regner med at det da tar betydelig lenger tid, men at de blir noe luftigere.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »