Rabarbrasyltetøy med vanilje, oppgradert

Rabarbrasyltetøy med vanilje

Jada, så snart jeg så rabarbaren i butikken (selv om den ikke var norsk) måtte jeg bare kjøpe og lage verdens beste syltetøy, nemlig rabarbrasyltetøy med vanilje. Jeg brukte denne oppskriften som er super populær her på bloggen, endret mengdene noe og hadde opp i jordbær (bare fordi jeg hadde noen til overs om måtte brukes)

Så her har du en noe oppgradert versjon av den opprinnelige oppskriften – det er bare å sette i gang og lage den!

Rabarbrasyltetøy med vanilje, oppgradert

  • 500g rabarbra i biter
  • 250g jordbær renset
  • 500g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 sitron

Bland rabarbra, jordbær (skjær de gjerne i to) og sukker i en keramisk eller plast skål. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og rør frø og stangen godt sammen med frukten og sukkeret. Dekk til med plastfolie og la det stå et par timer eller over natten til sukkeret har smeltet og du frukten har saftet seg. Du kan gjerne røre inn i mellom.

Hell det hele over i en gryte og rør inn saften av en sitron. Kok opp syltetøyet og la det småkoke til du har ønsket konsistens. Liker du biter av rabarbra og jordbær i syltetøyet rører du forsiktig rundt under kokingen. Alternativt kan du mose bærene og rabarbraen mot kanten av gryta under kokingen for å få en glattere syltetøy.

Hell syltetøyet over på rene, steriliserte glass og la de de avkjøle helt før du setter de kjølig for videre oppbevaring.

Rabarbrasyltetøy med vanilje, oppgradert

Jeg lar gjerne vaniljestangen ligge i syltetøyet, men du kan fiske den ut om du vil.

Syltetøy er bare en av de mange gode tingene man kan lage når man først får tak i norsk rabarbra sjekk ut disse oppskriftene også .

Kommentarer

  • Reply Elisabeth Paus 15. juni 2016

    Enig, så fine glass?? Vi er i Danmark hver sommer, hvem selger dissse glassene der?
    Kjempegod oppskrift, jeg reduserte på sukkermengden..

    • Reply Mat På Bordet 16. juni 2016

      Hei Elisabeth

      Jeg kjøpte glassene på H Skjalm i Nikolaj Plads 9 🙂

  • Reply Laila Ophus 31. mai 2016

    Om du bytter ut vanilje med ingefær får du også en fantastisk smak

    • Reply Mat På Bordet 31. mai 2016

      Hei Laila
      Har faktisk laget rabarbra med ingefær men ikke rukket å legge ut oppskriften enda – kommer snart. Og helt enig, smaker fantastisk!

  • Reply Monica 26. mai 2016

    Takk for super oppskrift:) Jeg lurer på hvor du har kjøpt de syltetøy glassene ifra? De er så fine!

    • Reply Mat På Bordet 26. mai 2016

      Hei Monica

      Produsenten heter Weck (tyske) og jeg kjøpte noen direkte (da jeg syltet mye) og noen i Danmark. Du får kjøpt de på Culina i Oslo (www.culina.no)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »