Sommerruller med laks, mango og avokado

Sommerruller med laks, mango og avokado

Nød lærer naken kvinne å spinne – ikke sant? Vel, varmen gjør at jeg finner på nye middagsretter og denne gangen prøver jeg meg på sommerruller.

Sommerruller er jo egentlig bare en form for wrap, men istedenfor en lefse eller tortilla rulles fyllingen i rispapir. Den skiller seg også fra en vårrull med at den ikke stekes eller friteres, men serveres ‘rå’.

Det vil si, innholdet må ikke være rå – du kan godt bruke stekt fisk eller kjøtt eller grønnsaker, det er helt opp til deg. Men siden det er så varmt så har jeg brukt rå laks med ferske (gjerne kalde) grønnsaker og frukt. Lag sommerrullene gjerne på forhånd og sett de i kjøleskapet slik at de blir deilige og kalde før servering om du vil avkjøle deg ved hjelp av middagen…

Sommerruller med laks, mango og avokado

Sommerruller med laks, mango og avokado

ingredienser
  • en pakke rispapir
  • 500g laks av sashimi kvalitet
  • 1 -2 avokadoer i skiver
  • 1 agurk i tynne strimler
  • 4 vårløk i lynne strimler
  • 1 -2 mangoer i tynne strimler
Tilbehør
  • frisk koriander
  • sesamfrø, ristet eller svarte
Dipping saus
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss limesaft
  • 3 ss brun sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss revet ingefær (fersk)
fremgangsmåte

Lag dipping saus ved å blande alle ingrediensene sammen i en skål.

Skjær laksen i tynne skiver og forbered resten av ingrediensene.

Bløtlegg et ark rispapir i litt vann til den blir myk, det tar bare 10-20 sekunder. Legg arket over på et rent fuktet håndkle og legg laksen pent på midten. Legg skiver av agurk, mango, vårløk og avokado på toppen av laksen.

Løft den ene langskanten opp og over fyllet og rull sommerrullen stramt sammen. Fortsett å lage sommerruller til du ikke har mer fyll igjen.

Skjær sommerrullene i to eller fire.

Pynt med sesamfrø og frisk koriander og server med dipping saus.

Sommerruller med laks, mango og avokado

Kommentarer

  • Reply nina 19. februar 2017

    nam

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »