ANNONSE

Gulrotsuppe med ingefær og hvitløk

gulrotsuppe

Jeg slår til med en suppe til på bloggen, for den forrige var så god og jeg fikk helt dilla på suppe igjen.

Den forrige jeg refererer til er denne gresskarsuppen med hvitløk og kokosmelk. Og det var faktisk ikke den forrige, den forrige var potetsuppe med pølse – også knallgod.  Men, jeg trekker frem gresskarsuppen for denne lages på lignende måte. Grønnsakene får en tur i ovnen før de havner i gryta der de blandes med kokosmelk og kraft. Så er det bare å smaksette med litt salt og pepper og suppa er klar.

Så enkelt er det altså.

Jeg liker å ha litt stæsj på suppen min – på bildet ser du derfor spirer og ristede pinjekjerner. Sjekk i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken om du har noe interessant stående og pynt suppa di også. Det meste er lov…

Gulrotsuppe med ingefær og hvitløk

Gulrotsuppe med ingefær og hvitløk

  • 1 kg gulrøtter, vasket og skjært i like store biter
  • 1 mellomstor søtpotet, skrelt, i terninger
  • 1 hel hvitløk
  • olivenolje
  • 1ss ingefær
  • salt, pepper
  • 1 liter grønnsakskraft eller -buljong*
  • 1 boks kokosmelk

Ovn temp 200°

*kyllingkraft/-buljong funker også

Ha gulrøtter og søtpotet i en stor ildfastform – det skal helst ligge i ett lag. Strø olivenolje og ingefær over det hele og bland godt, gjerne med hendene. Strø litt salt og pepper over det hele. Skjær av toppen på hvitløken og pensle den med litt olje. Lag litt plass til den også i formen.

Sett formen i forvarmet ovn og stek til grønnsakene er møre, ca. 40 minutter.

Sett hvitløken til side og ha grønnsakene i en gryte. Hell kraften/buljongen i den ildfasteformen og skrap opp krydder og grønnsaksrester som har satt seg fast. Hell alt i gryta og tilsett kokosmelken.

Når hvitløken er avkjølt presser du de møre feddene rett i suppen.

Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Varm den opp og smak til med salt og pepper om nødvendig.

Suppen din er klar for servering!

Gulrotsuppe med ingefær og hvitløk

Suppen kan fryses! Jeg synes det er veldig kjekt å fryse de i melkekartonger (som du har skylt…) eller i plastposer. Plastposene fryser jeg flate slik at jeg kan stable de på toppen av hverandre.

Kommentarer

  1. Reply Elin 10. januar 2017

    Hvor stor er boksen med kokosmelk? De varierer jo veldig i størrelse.

    • Reply Mat På Bordet 11. januar 2017

      Det er en standard boks størrelse – 400g altså. 🙂

  2. Reply Karen 9. november 2016

    Hei! Vil prøve denne idag, ser kjempegod ut! Hvor mange porsjoner denne oppskriften sånn ca?

    • Reply Mat På Bordet 13. november 2016

      hei Karen

      Sorry, litt sen svar her. Suppen lager 4-6 porsjoner 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »