En spansk en…..

Det er ikke alltid greit å planlegge middag og av og til (eller kanskje ofte…) må man være kreativ med det man har i kjøleskapet. En spansk tortilla er en omelett laget av egg (selvfølgelig) og poteter. Potetene er skjært i skiver, stekt i pannen, egg er tilsatt og det hele stekes langsomt til den er gjennomstekt. Den serveres varm eller kald og har du vært på tapas bar har du nok smakt den som tapas. Min tortilla, derimot, har ingen begrensninger når det gjelder grønnsaker – du kan til og med snike inn litt bacon hvis du har det. Hva du tilsetter av grønnsaker og hvor mange varianter grønnsaker er helt opp til deg, her er det fritt frem. Har jeg tomater lager jeg også en salsa som jeg serverer med tortillaen, men du kan selvfølgelig bruke ferdigkjøpt salsa og evt. tilsette noen oppskjærte tomater for å friske den opp.
For en tortilla for 4 pers trenger du
6 egg, tilsatt salt og pepper
1 løk
1-2 fed hvitløk, finhakket
4 – 6 kokte poteter, oppskjært i terninger
andre oppskjærte grønnsaker som f.eks. sopp, paprika, vårløk, squash, broccoli, asparagus, erter, mini mais, osv.
olje for steking

Stek opp poteter slik at de får noe farge, tilsett løk og hvitløk og stek videre til løk er noe myk. Tilsett resten av grønnsaker – her holder jeg gjerne tilbake de grønnsakene som trenger minst steking f.eks. asparagus og har de i stekepannen sist. Når alle grønnsakene er gjennomvarme tilsetter man egg. Pass på at du ikke har for høy varme, tortillaen skal stekes langsomt, ca 20 min. Løft litt opp ved kantene og la egget renne inn under for å hjelpe til stekingen. Før å steke toppen, kan du enten steke med lokk på eller sette hele stekepannen i ovnen i ca. 5 min.
Skjær opp i porsjoner og server med salsa og en grønn salat.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »