Et lykkelig sammentreff

Hver Julemarked leveres det ca.8 flasker sitron sirup som selges i bodene – (se forresten www.julemarked.blogspot.com) Det går rykter om disse flaskene på skolen og spenningen er stor….mødre ligger i lur i påvente av at sirupen skal leveres og passer du ikke på så er de borte før du får snudd på deg. Jeg fikk kjøpt en av disse flaskene en gang og du så godt det var! Det falt jo til og med i smak hos barna som stort sett holder seg bort fra sitrus safter…. Oppskriften fant jeg aldri, selv om det måtte bare være snakk om en kombinasjon av sitroner, sukker og vann. Jeg karakteriserer meg ikke som en eksperimentel kokk og derfor ble det ikke mer enn den ene flasken – inntil i går…..da hadde jeg fått lest min nye sylte bok (som jeg har skrevet om tidligere) og der lå oppskriften!!! Den ble behørig fulgt (dvs. prinsippet, jeg innrømmer at jeg hadde noe mer sitronsaft og litt mindre sukker enn oppskriften angir) og presto, verdens beste sitron sirup om jeg må si det selv….. Husbonden fikk smake, han syntes det manglet noe og dermed ble vår nye drink født – Absolut lemon vodka! Enda en grunn til å glede seg til sommeren…

For ca. 1.5 l. sirup
8 – 10 sitroner
700 g sukker
Skrubb sitronene rene  under vann og riv skallet av 4 sitroner. Kok opp en kjele med vann og ha i alle sitronene i ca. ett minutt – ta de ut og sett vannet til side (du skal bruke noe av det senere). Klem saften av alle sitronene og mål ut 600ml saft. Ha sukker, revet sitronskall og 500ml av sitronvannet i en kjele. Varm langsomt til sukkeret har smeltet og kok opp. Ha i saften av sitronene (600ml) og bring alt til kokepunktet. Ta sirupen av varmen og hell over i en mugge gjennom en sil. Hell så over i varme steriliserte flasker og lukk med en gang. La flaskene avkjøles i rom temperatur, sett de så et mørkt kjølig sted (gjerne kjøleskapet) hvor du kan oppbevare de i opptil 4 måneder. For å servere, bland en del sirup med 3-4 deler vann alt ettersom hvor intens smak du vil ha (og om du skal tilsette noe annet – Absolut Vodka for eksempel…). Synes du sirupen er for søt eller har for mye eller lite sitron smak så er det bare å regulere mengde sukker og sitronsaft i oppskriften neste gang du lager det….

Kommentarer

 • Reply Baltus og Maja 7. juni 2013

  Hei!
  Her har vi eksprimentert med oppskriften din 🙂 Jeg hadde i ca 500 g frosne bringebær, 1 dl mer av kokevannet og 300 g mer sukker. Veldig godt!

 • Reply Mat på Bordet 27. mai 2012

  Nei, det har jeg ikke, men har hatt lyst til! Det går mye lime og de er ganske dyre….venter på et super limetilbud et eller annet sted en eller annen gang 🙂

 • Reply Morten 25. mai 2012

  Hei, har du noen gang prøvd å lage denne med lime?

 • Reply Henriette 24. februar 2009

  Hei!
  Koselig blog du har. Har sjelden tid til å lage så mye spennende mat, innimellom slagene på sias.
  Skal lage en trendrapport etter alle messene vi har vært på.
  Jeg kan maile deg den om du er interessert?

  Sjekk bloggen min på:
  http://conceptinteriors.blogspot.com/

  Trenger seriøst flere followers..

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »