Hjemmelagd er best…..

Ok, jeg innrømmer at jeg tyr til ferdigmat av og til – ikke ofte – og når jeg gjør det så går det mest på pizza (jeg er da ganske syk hvis jeg ikke kan lage pizza) eller quiche. Jeg angrer hver gang!
Det som har holdt meg tilbake fra å lage hjemmelagd quiche er paideigen. Paideig, hvis du lager den for hånd er en teknikk i seg selv – tro meg, jeg har vært på kokkeskole og vi brukte uker på å prøve å mestre kunsten. Fettet skal smuldres i melet, akkurat nok vann skal tilsettes, deigen skal ikke bearbeides for mye, den skal hvile (helst over natten) og du er aldri garantert et godt resultat.
Men, så husket jeg en gang jeg hadde vært hos min søster, hun hadde laget pai. Deigen hadde hun laget med hjelp av Maizena paideig, en ferdigmiks (så ja, dette blir ikke helt hjemmelagd) hvor du kun trenger å tilsette vann, deigen kan rulles ut med det samme og må ikke forhåndsstekes. Ikke perfekt deig, men god nok og ikke minst enkelt! Fyllet kan varieres – men jeg her har jeg holdt meg til det jeg hadde i kjøleskapet – bacon og purre.

For en quiche brukte jeg en pakke bacon og en stor purre. Og da jeg ikke kan lage middag uten hvitløk, hadde jeg et fedd hakket hvitløk i tilslutt og surret det sammen med bacon og purre blandingen. Mens blandingen avkjøler setter du ovnen på 200´ og lager deigen (nå varmer ovnen min opp på 10 min, tar din mer, så bør du kanskje vurdere å sette den på tidligere). Følg instruksene på pakken – som innebærer å tilsette vann og elte deigen til den er jevn. Kjevl ut deigen og sett den i formen. Press den godt ut i kantene. Bland 3 store egg med 2 dl melk. Riv ost – mengde og type avhengig av hvor mye ostesmak du liker – ca. 100g Jarlsberg for eksempel og ha opp i eggeblandingen. Ha i noe salt og pepper. Hell eggblandingen i paiformen. Ha over litt ekstra ost hvis ønskelig og sett i ovnen. Stekes 35-40min til paien er stiv i midten. Server gjerne med en salat og det smaker garantert mye bedre enn noe ferdigpai fra din lokale frysedisk….

Kommentarer

 • Reply Ina 8. mars 2009

  Så hyggelig at du følger med!!! Ina:-))

 • Reply Mari 6. mars 2009

  Fantastisk mye godt, Ina!!!
  Jeg blir riktig inspirert!
  Takk for flott blogg!!!

  Mari

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »