Fajita kake….

Meksikansk mat har en spesiell plass i mitt hjerte, med det er desverre ikke mye som faller i smak hos de små her hjemme. Unntatt fajitas. Men, nå er jeg lei av at de fyller sine tortillas med ost og har istedet laget en fajita «kake» som er fyllt med ost, mais, sorte bønner og kylling (med andre ord, ikke gitt de muligheten til å velge….) Bønnene var ikke så populære, men det gikk ned. Den voksne versjonen fikk en klatt rømme, noe vårløk og litt chilli saus på si for å gjøre den litt mer raffinert. Veldig enkel middag som innebærer å steke kyllingen, løk og hvitløk på forhånd og så sette sammen kaken med tortillas og fyll, lag på lag. Så i ovnen en 20-30min tid.
For en «kake»trenger du:
en pakke tortillas
ca.500g kyllingfilet
1 løk
noen fedd hvitløk
malt cumin
salt og pepper
olivenolje
ost (mozzarella, jarlsberg, cheddar, e.l.) raspet
1 boks svarte bønner
1 liten boks mais
3 vårløk
rømme
chilli saus

Sett ovnen på 200grader. Skjær kyllingen i strimler. Hakk løk og hvitløk. Fres løk i stekepanne ved middels varme en ti minutters tid, pass på at ikke løken får farge. Ha opp i hvitløk og stek videre en 2 minutteres tid. Hell løken over i en skål og sett opp varmen på stekeplaten. Når det ryker av stekpannen har du oppi kyllingen. Fordel det over stekepannens flate og la det steke (ikke rør). Ha i krydder. Her kunne man bruke en pakke meksikansk ferdig krydder men jeg foretrekker å bruke cumin, en chilli blanding jeg har, salt og pepper. Når du ser at kyllingen er stekt på undersiden kan du begynne å røre slik at kyllingen blir gjennomstekt.

Ha opp i løken, bønnene og maisen (begge er hellt av og skyllt med vann i forkant) og la det varme opp. Smak blandingen og juster krydder hvis nødvendig. Slå av varmen. Ha bakepapir oppi en rund bakeform og begynn med å legge en tortilla nederst. Legg på noe fyll (regn med å ha 4 lag fyll og del deretter) og ha på noe ost. Sett oppi en tortilla til og repeter til du har brukt opp fyllet. Du kan enten avslutte med en tortilla eller fyll – det er opp til deg.

Dekk formen med folie og sett i ovnen en 20 minutters tid til kaken er gjennomvarm og osten er smeltet. Ønsker du noe farge på toppen, tar du av folien og lar det steke en 5 minutter til. Skjær kaken i posrsjoner og server med vanlig meksikansk tilbehør: rømme, korianderblader, hakket vårløk og chilli saus. Her er det fritt frem med variasjoner – kyllingen kan byttes ut med biff, ikke bruk kjøtt og lag en vegetar variant, bruk fullkorn tortillas for en mer fiber rik variant, server med guacomole og en hjemmelagd salsa, osv………

Kommentarer

  • Reply ina 22. april 2011

    Det var kanskje en enda bedre beskrivelse – texmex lasagne! 😀

  • Reply chili og kjærleik 22. april 2011

    For ein utrulig kul måte å lage texmex på! Texmex-lasagne! Denne må eg teste ut altså!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »